Förskolan Solrosens Blogg

Välkomna till förskolan Solrosens blogg.

Syftet med denna blogg är att synliggöra och visa vad vi arbetar med på vår förskola. Tillsammans arbetar vi för att hålla bloggen och verksamheten levande med hjälp av pedagogisk dokumentation och reflektion tillsammans med barnen. Vi använder även bloggen som ett kommunikationsmedel till vårdnadshavarna.

I vår blogg använder vi oss av bilder som är tagna under aktiviteternas process. Vi använder enbart bilder där vårdnadshavare har godkänt att deras barn får vara med på bild. Det som syns av barnen är aldrig ett foto framifrån utan bilderna är tagna så att barnens ansikten aldrig visas. Foton på barnens händer, ryggar och bakhuvuden är de bilder som vi på förskolan Solrosen gemensamt har valt att använda oss av.Vi har också tagit hänsyn till den nya personuppgiftslagen, GDPR, som innebär förstärkta rättigheter för den som lämnat samtycke till bildpublicering. Enligt GDPR har vårdnadshavaren alltid rätt att återkalla sitt samtycke eller också begära att en bild tas bort från bloggen.

Välkomna till oss!

fredag 30 september 2016

Fjärilen blå, vi har fortsatt med några planteringar.

Ekollon och kastanjer har vi planterat under veckan. Vi gjorde på två olika sätt med ekollonen. Två stycken sattes i vattenglas, med hjälp av knappnålar. Två stycken planterades i krukor med jord. Kastanjerna sattes i en kruka. Vi pratade om att trädets frukt (kastanjerna och ekollonen)  är "fröerna" som ska bli nya träd.
 
Slutligen lite vatten.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar