Förskolan Solrosens Blogg

Välkomna till förskolan Solrosens blogg.

Syftet med denna blogg är att synliggöra och visa vad vi arbetar med på vår förskola. Tillsammans arbetar vi för att hålla bloggen och verksamheten levande med hjälp av pedagogisk dokumentation och reflektion tillsammans med barnen. Vi använder även bloggen som ett kommunikationsmedel till vårdnadshavarna.

I vår blogg använder vi oss av bilder som är tagna under aktiviteternas process. Vi använder enbart bilder där vårdnadshavare har godkänt att deras barn får vara med på bild. Det som syns av barnen är aldrig ett foto framifrån utan bilderna är tagna så att barnens ansikten aldrig visas. Foton på barnens händer, ryggar och bakhuvuden är de bilder som vi på förskolan Solrosen gemensamt har valt att använda oss av.Vi har också tagit hänsyn till den nya personuppgiftslagen, GDPR, som innebär förstärkta rättigheter för den som lämnat samtycke till bildpublicering. Enligt GDPR har vårdnadshavaren alltid rätt att återkalla sitt samtycke eller också begära att en bild tas bort från bloggen.

Välkomna till oss!

fredag 7 oktober 2016

Fjärilen blå, v-40, Miljöarbete

Den här veckan har vi gjort iordning en planka, där vi har satt på olika saker. Detta för att på ett konkret sätt visa barnen vad som försvinner och vad som blir kvar, om man kastar det ute i naturen. Innan vi gick ut visades plankan för alla barn och vi berättade också vad de olika sakerna var. Sedan fick barnen sitta i tre olika grupper. Varje barn fick berätta vad de tänkte skulle finnas kvar, respektive vara borta när vi gräver upp plankan i vår. (Någon gång i maj.) 

Mjukt bröd, leverpastej, aluminiumfolie, skal, knäcke, gladpack/mjukplast, äpple, silvertejp, plastkork och glasburk.

Vi börjar gräva.

Plankan läggs ner.

Nu täcker vi över med jord.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar