Förskolan Solrosens Blogg

Välkomna till förskolan Solrosens blogg.

Syftet med denna blogg är att synliggöra och visa vad vi arbetar med på vår förskola. Tillsammans arbetar vi för att hålla bloggen och verksamheten levande med hjälp av pedagogisk dokumentation och reflektion tillsammans med barnen. Vi använder även bloggen som ett kommunikationsmedel till vårdnadshavarna.

I vår blogg använder vi oss av bilder som är tagna under aktiviteternas process. Vi använder enbart bilder där vårdnadshavare har godkänt att deras barn får vara med på bild. Det som syns av barnen är aldrig ett foto framifrån utan bilderna är tagna så att barnens ansikten aldrig visas. Foton på barnens händer, ryggar och bakhuvuden är de bilder som vi på förskolan Solrosen gemensamt har valt att använda oss av.Vi har också tagit hänsyn till den nya personuppgiftslagen, GDPR, som innebär förstärkta rättigheter för den som lämnat samtycke till bildpublicering. Enligt GDPR har vårdnadshavaren alltid rätt att återkalla sitt samtycke eller också begära att en bild tas bort från bloggen.

Välkomna till oss!

fredag 21 oktober 2016

Fjärilen gul v.41

Nu är hösten här med alla fina färger & nyanser! 
Som ni kanske har observerat på fjärilen gul så har vi möblerat om. Pedagoger & barn har gjort de tillsammans, vi pratade om det finns rum på gul som vi inte använder & barnen berättade att vi inte använder röda rummet. Vi bestämde ihop med barnen att vi skulle flytta in storbygg i gula rummet. Inne i gula rummet har vi tillsammans med barnen hämtat in naturmaterial ifrån promenader. Som vi kan måla, rita av, lägga mönster, känna på, sortera, räkna, prata om färger/nyanser.

Vi har observerat att barnen inne på gul är väldigt intresserade och nyfikna på planteringar och odlingar. De samlar kärnor ifrån frukter & grönsaker som de vill plantera. Vårt tema som vi har på solrosen är ju "Hållbar framtid" och vi tänker att eftersom barnen är intresserade av planteringar/jord så är vårt syfte är att de ska få en ökad förståelse för växternas kretslopp. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar