Solrosen är en förskola som står för nyfikenhet, nytänkande och närhet. Vi finns i området Vidablick. Här har vi nära till natur, skog och bibliotek. Det är lätt att ta sig hit med kollektivtrafik, vi har nära till 3:ans spårvagn.

fredag 21 oktober 2016

Fjärilen gul v.41

Nu är hösten här med alla fina färger & nyanser! 
Som ni kanske har observerat på fjärilen gul så har vi möblerat om. Pedagoger & barn har gjort de tillsammans, vi pratade om det finns rum på gul som vi inte använder & barnen berättade att vi inte använder röda rummet. Vi bestämde ihop med barnen att vi skulle flytta in storbygg i gula rummet. Inne i gula rummet har vi tillsammans med barnen hämtat in naturmaterial ifrån promenader. Som vi kan måla, rita av, lägga mönster, känna på, sortera, räkna, prata om färger/nyanser.

Vi har observerat att barnen inne på gul är väldigt intresserade och nyfikna på planteringar och odlingar. De samlar kärnor ifrån frukter & grönsaker som de vill plantera. Vårt tema som vi har på solrosen är ju "Hållbar framtid" och vi tänker att eftersom barnen är intresserade av planteringar/jord så är vårt syfte är att de ska få en ökad förståelse för växternas kretslopp. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar