Förskolan Solrosens Blogg

Välkomna till förskolan Solrosens blogg.

Syftet med denna blogg är att synliggöra och visa vad vi arbetar med på vår förskola. Tillsammans arbetar vi för att hålla bloggen och verksamheten levande med hjälp av pedagogisk dokumentation och reflektion tillsammans med barnen. Vi använder även bloggen som ett kommunikationsmedel till vårdnadshavarna.

I vår blogg använder vi oss av bilder som är tagna under aktiviteternas process. Vi använder enbart bilder där vårdnadshavare har godkänt att deras barn får vara med på bild. Det som syns av barnen är aldrig ett foto framifrån utan bilderna är tagna så att barnens ansikten aldrig visas. Foton på barnens händer, ryggar och bakhuvuden är de bilder som vi på förskolan Solrosen gemensamt har valt att använda oss av.Vi har också tagit hänsyn till den nya personuppgiftslagen, GDPR, som innebär förstärkta rättigheter för den som lämnat samtycke till bildpublicering. Enligt GDPR har vårdnadshavaren alltid rätt att återkalla sitt samtycke eller också begära att en bild tas bort från bloggen.

Välkomna till oss!

fredag 21 oktober 2016

Fjärilen gul v.42

På fjärilen gul har vi bl.a planterat krasse den här veckan. Pedagog frågade barnen om vad de tror kommer hända med fröna. Vi fick lite olika svar:
"Jag tror det kommer att växa rosa blommor"
"Jag tror det kommer att växa äpplen & gräs"
"Jag tror att det kommer att växa banan, päron, gräs"

Vi har också lagt i gula ärtor i en glasburk med lite fuktigt papper för att se om det händer ngt?! 
För går det att odla utan jord?! Det är en fråga som vi bl.a har diskuterat tillsammans med barnen.
När vi var på en spanar promenad i veckan så hittade barnen harbajs och det ska vi jobba vidare med nästa vecka!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar