Förskolan Solrosens Blogg

Välkomna till förskolan Solrosens blogg.

Syftet med denna blogg är att synliggöra och visa vad vi arbetar med på vår förskola. Tillsammans arbetar vi för att hålla bloggen och verksamheten levande med hjälp av pedagogisk dokumentation och reflektion tillsammans med barnen. Vi använder även bloggen som ett kommunikationsmedel till vårdnadshavarna.

I vår blogg använder vi oss av bilder som är tagna under aktiviteternas process. Vi använder enbart bilder där vårdnadshavare har godkänt att deras barn får vara med på bild. Det som syns av barnen är aldrig ett foto framifrån utan bilderna är tagna så att barnens ansikten aldrig visas. Foton på barnens händer, ryggar och bakhuvuden är de bilder som vi på förskolan Solrosen gemensamt har valt att använda oss av.Vi har också tagit hänsyn till den nya personuppgiftslagen, GDPR, som innebär förstärkta rättigheter för den som lämnat samtycke till bildpublicering. Enligt GDPR har vårdnadshavaren alltid rätt att återkalla sitt samtycke eller också begära att en bild tas bort från bloggen.

Välkomna till oss!

fredag 21 oktober 2016

Myran lyssnar på olika vattenljud

Denna veckan har myran lyssnat på hur vatten låter på olika sätt. 
Ute hittar barnen vatten på flera ställen. 


Vi plaskar med handen på en diskbänk med vatten på.

 
Vi lyssnar på hur de låter när vi öser och häller vattnet i hinkar, spadar, skottkärror mm. ( det är geggigt) 


Vi blåser bubblor med hjälp av sugrör, det blir många olika sorters ljud. 
Vi använde lärplattan för att lyssna på ljudet av ett vattenfall i ateljén och barnen fick välja färger efter vad de tyckte det lät som. Några av barnen kopplade ihop ljudet med att de varit i Enebypark och hört vatten forsa i en brunn. Den gången tyckte några barn att det lät som hajar och krokodiler i brunnen och tyckte nu att även detta ljud gjorde det också.  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar