Förskolan Solrosens Blogg

Välkomna till förskolan Solrosens blogg.

Syftet med denna blogg är att synliggöra och visa vad vi arbetar med på vår förskola. Tillsammans arbetar vi för att hålla bloggen och verksamheten levande med hjälp av pedagogisk dokumentation och reflektion tillsammans med barnen. Vi använder även bloggen som ett kommunikationsmedel till vårdnadshavarna.

I vår blogg använder vi oss av bilder som är tagna under aktiviteternas process. Vi använder enbart bilder där vårdnadshavare har godkänt att deras barn får vara med på bild. Det som syns av barnen är aldrig ett foto framifrån utan bilderna är tagna så att barnens ansikten aldrig visas. Foton på barnens händer, ryggar och bakhuvuden är de bilder som vi på förskolan Solrosen gemensamt har valt att använda oss av.Vi har också tagit hänsyn till den nya personuppgiftslagen, GDPR, som innebär förstärkta rättigheter för den som lämnat samtycke till bildpublicering. Enligt GDPR har vårdnadshavaren alltid rätt att återkalla sitt samtycke eller också begära att en bild tas bort från bloggen.

Välkomna till oss!

fredag 14 oktober 2016

Myran projekt vatten

Vi har fortsatt att utforska vad som flyter och vad som sjunker. 

Den röda legobiten flyter, men när ett barn trycker lite på den så sjunker den. Konstigt, varför gjorde den det? 

Vi funderar på vad som flyter och vad som sjunker och provar sedan om det vi tror stämmer. 

Ett barn börjar sortera materialet och plockar bort lego,magnet och träkula. Det ska bara vara material från skogen tyckte barnet.


Lövet flyter men sjunker när ett barn lägger en sten på det tyckte barnen var spännande.


Vi har också tittat på vår dokumentation från våra besök i Enebyparken och på bilderna från barnens sommaruppdrag och reflekterat över det vi ser när det visades på projektorn i upplevelserummet. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar