Förskolan Solrosens Blogg

Välkomna till förskolan Solrosens blogg.

Syftet med denna blogg är att synliggöra och visa vad vi arbetar med på vår förskola. Tillsammans arbetar vi för att hålla bloggen och verksamheten levande med hjälp av pedagogisk dokumentation och reflektion tillsammans med barnen. Vi använder även bloggen som ett kommunikationsmedel till vårdnadshavarna.

I vår blogg använder vi oss av bilder som är tagna under aktiviteternas process. Vi använder enbart bilder där vårdnadshavare har godkänt att deras barn får vara med på bild. Det som syns av barnen är aldrig ett foto framifrån utan bilderna är tagna så att barnens ansikten aldrig visas. Foton på barnens händer, ryggar och bakhuvuden är de bilder som vi på förskolan Solrosen gemensamt har valt att använda oss av.Vi har också tagit hänsyn till den nya personuppgiftslagen, GDPR, som innebär förstärkta rättigheter för den som lämnat samtycke till bildpublicering. Enligt GDPR har vårdnadshavaren alltid rätt att återkalla sitt samtycke eller också begära att en bild tas bort från bloggen.

Välkomna till oss!

fredag 28 oktober 2016

Myran spelar och räknar


Barnen är väldigt intresserade av att räkna och spela spel. Så den här veckan har vi utforskat olika spel och sifferpussel.


Barnen övar på att para ihop rätt siffra med rätt antal djur på pusselbitarna. 

Ett spel som är väldigt populärt just nu är Tempo, det är ett spel med sniglar där man slår med två tärningar, en med färg och en med siffror. Sedan räknar barnen och flyttar snigeln så många steg som tärningen visar. Vi tränar turtagning, vi hjälper varandra att räkna och välja rätt färg på snigeln som vi ska flytta. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar