Förskolan Solrosens Blogg

Välkomna till förskolan Solrosens blogg.

Syftet med denna blogg är att synliggöra och visa vad vi arbetar med på vår förskola. Tillsammans arbetar vi för att hålla bloggen och verksamheten levande med hjälp av pedagogisk dokumentation och reflektion tillsammans med barnen. Vi använder även bloggen som ett kommunikationsmedel till vårdnadshavarna.

I vår blogg använder vi oss av bilder som är tagna under aktiviteternas process. Vi använder enbart bilder där vårdnadshavare har godkänt att deras barn får vara med på bild. Det som syns av barnen är aldrig ett foto framifrån utan bilderna är tagna så att barnens ansikten aldrig visas. Foton på barnens händer, ryggar och bakhuvuden är de bilder som vi på förskolan Solrosen gemensamt har valt att använda oss av.Vi har också tagit hänsyn till den nya personuppgiftslagen, GDPR, som innebär förstärkta rättigheter för den som lämnat samtycke till bildpublicering. Enligt GDPR har vårdnadshavaren alltid rätt att återkalla sitt samtycke eller också begära att en bild tas bort från bloggen.

Välkomna till oss!

fredag 14 oktober 2016

Myran tillför nytt material.

Under veckan har vi tillfört nytt material till vår bygghörna. Barnen har varit med och slipat, målat och lackat materialet. 

Att slipa klossar med sandpapper var spännande men lite klurigt att komma på tekniken först. Klossarna blev efter lite jobb både släta och lena. 

Vi målade även kottar i olika färger.Lackade träskivor.

Målade kapplastavar i olika färger. 

Inspirerande med nytt material i bygghörnan och extra roligt att själv varit med och målat och slipat det. 

Att bygga höga torn utan att de rasar är en utmaning som många vill prova. Hur högt kan det bli innan det rasar? 

Många nya konstruktioner skapas när barnen använder nytt och gammalt material tillsammans. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar