Förskolan Solrosens Blogg

Välkomna till förskolan Solrosens blogg.

Syftet med denna blogg är att synliggöra och visa vad vi arbetar med på vår förskola. Tillsammans arbetar vi för att hålla bloggen och verksamheten levande med hjälp av pedagogisk dokumentation och reflektion tillsammans med barnen. Vi använder även bloggen som ett kommunikationsmedel till vårdnadshavarna.

I vår blogg använder vi oss av bilder som är tagna under aktiviteternas process. Vi använder enbart bilder där vårdnadshavare har godkänt att deras barn får vara med på bild. Det som syns av barnen är aldrig ett foto framifrån utan bilderna är tagna så att barnens ansikten aldrig visas. Foton på barnens händer, ryggar och bakhuvuden är de bilder som vi på förskolan Solrosen gemensamt har valt att använda oss av.Vi har också tagit hänsyn till den nya personuppgiftslagen, GDPR, som innebär förstärkta rättigheter för den som lämnat samtycke till bildpublicering. Enligt GDPR har vårdnadshavaren alltid rätt att återkalla sitt samtycke eller också begära att en bild tas bort från bloggen.

Välkomna till oss!

fredag 28 oktober 2016

Nyckelpigan besöker trädet

Vi har varit och hälsat på vårt kastanjeträd. Barnen är väldigt fascinerade av trädet och tycker att det är väldigt trevligt och mysigt att gå ut till trädet. 


Vi hittade kastanjer med skal.


Vi skalade dem.


Inuti hitta vi blanka, fina kastanjer.
När vi var ute filma vi en kort film om upplevelsen som vi har tittat på flera gånger.Inne på avdelningen har vi sorterat björnar i färger.


Att läsa böcker är en av barnens favoritsyssla. Det är mysigt att sitta ner nära varandra och läsa en bok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar