Förskolan Solrosens Blogg

Välkomna till förskolan Solrosens blogg.

Syftet med denna blogg är att synliggöra och visa vad vi arbetar med på vår förskola. Tillsammans arbetar vi för att hålla bloggen och verksamheten levande med hjälp av pedagogisk dokumentation och reflektion tillsammans med barnen. Vi använder även bloggen som ett kommunikationsmedel till vårdnadshavarna.

I vår blogg använder vi oss av bilder som är tagna under aktiviteternas process. Vi använder enbart bilder där vårdnadshavare har godkänt att deras barn får vara med på bild. Det som syns av barnen är aldrig ett foto framifrån utan bilderna är tagna så att barnens ansikten aldrig visas. Foton på barnens händer, ryggar och bakhuvuden är de bilder som vi på förskolan Solrosen gemensamt har valt att använda oss av.Vi har också tagit hänsyn till den nya personuppgiftslagen, GDPR, som innebär förstärkta rättigheter för den som lämnat samtycke till bildpublicering. Enligt GDPR har vårdnadshavaren alltid rätt att återkalla sitt samtycke eller också begära att en bild tas bort från bloggen.

Välkomna till oss!

fredag 21 oktober 2016

Nyckelpigan utforskar ateljén

Vi fortsätter arbeta vidare med empati och samarbete. Vi uppmuntrar barnen att hjälpa varandra och att ta hand om varandra. Vi hjälps åt att ta på oss skor, bygga i bygghörnan tillsammans och hålla varandra i handen när vi går ut och bort till matsalen.


I veckan har vi varit i ateljén. Vår student från universitetet hade en aktivitet där vi målade på naturmaterial som vi ska använda oss av i vår skogsmiljö.


Barnen tycker om att måla och uppskattar att vara i ateljén. Det märks att fler av barnen är vana att måla och skapa i ateljén. Tillsammans utforskar vi och lär oss nya saker.


"Titta! Pinnen blir gul!"Inga kommentarer:

Skicka en kommentar