Förskolan Solrosens Blogg

Välkomna till förskolan Solrosens blogg.

Syftet med denna blogg är att synliggöra och visa vad vi arbetar med på vår förskola. Tillsammans arbetar vi för att hålla bloggen och verksamheten levande med hjälp av pedagogisk dokumentation och reflektion tillsammans med barnen. Vi använder även bloggen som ett kommunikationsmedel till vårdnadshavarna.

I vår blogg använder vi oss av bilder som är tagna under aktiviteternas process. Vi använder enbart bilder där vårdnadshavare har godkänt att deras barn får vara med på bild. Det som syns av barnen är aldrig ett foto framifrån utan bilderna är tagna så att barnens ansikten aldrig visas. Foton på barnens händer, ryggar och bakhuvuden är de bilder som vi på förskolan Solrosen gemensamt har valt att använda oss av.Vi har också tagit hänsyn till den nya personuppgiftslagen, GDPR, som innebär förstärkta rättigheter för den som lämnat samtycke till bildpublicering. Enligt GDPR har vårdnadshavaren alltid rätt att återkalla sitt samtycke eller också begära att en bild tas bort från bloggen.

Välkomna till oss!

fredag 25 november 2016

Fjärilen Gul V.47


Den här veckan har vi bl.a. arbetat med att plantera vårat ekollon som nu rotat sej och som det vuxit upp en planta ifrån.Några barn har fått jobba i Atelje'n med att måla av en vissnad solros. Vi har använt oss av förstoringsglas och då tittade barnen på stammen och såg att den såg "luddig"ut.


Några barn har fortsatt med målningen av rymden som vi började med förra veckan. Vi blev klara med bakgrunden och satte oss sen ner för att fundera på vad mer vi skulle ha på målningen. Vi kom fram till att vi skulle tillverka planeter som vi skulle fästa på målningen av rymden. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar