Solrosen är en förskola som står för nyfikenhet, nytänkande och närhet. Vi finns i området Vidablick. Här har vi nära till natur, skog och bibliotek. Det är lätt att ta sig hit med kollektivtrafik, vi har nära till 3:ans spårvagn.

fredag 11 november 2016

Myrans pumpor

Vi har en liten prydnansdpumpa i ateljén som vi tittade på och undersökte. Vad är det för färger på pumpan? Vad luktar den? Vad är det för form? Det var några frågor som vi pratade om. Alla visste inte att det var en pumpa utan trodde det var en paprika. 
Utifrån det så tog vi fram silkespapper och tussade. Vi klippte ut material i liknade nyanser som pumpan hade. Mörkgrön, ljusgrön, gul och orange var färgerna barnen tyckte det skulle vara med. Pumpan har ett skaft såg barnen och vi tittade i ateljén vad skaftet kunde bli gjort av. En grön pipränsare fick det bli.


Efter barnen hade tussat och limmat ville barnen även rita av pumpan och vi tog fram kritor i pumpans färger. Pumpan kommer finnas kvar så att flera barn kan rita och limma tussbitar så länge det finns intresse. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar