Förskolan Solrosens Blogg

Välkomna till förskolan Solrosens blogg.

Syftet med denna blogg är att synliggöra och visa vad vi arbetar med på vår förskola. Tillsammans arbetar vi för att hålla bloggen och verksamheten levande med hjälp av pedagogisk dokumentation och reflektion tillsammans med barnen. Vi använder även bloggen som ett kommunikationsmedel till vårdnadshavarna.

I vår blogg använder vi oss av bilder som är tagna under aktiviteternas process. Vi använder enbart bilder där vårdnadshavare har godkänt att deras barn får vara med på bild. Det som syns av barnen är aldrig ett foto framifrån utan bilderna är tagna så att barnens ansikten aldrig visas. Foton på barnens händer, ryggar och bakhuvuden är de bilder som vi på förskolan Solrosen gemensamt har valt att använda oss av.Vi har också tagit hänsyn till den nya personuppgiftslagen, GDPR, som innebär förstärkta rättigheter för den som lämnat samtycke till bildpublicering. Enligt GDPR har vårdnadshavaren alltid rätt att återkalla sitt samtycke eller också begära att en bild tas bort från bloggen.

Välkomna till oss!

fredag 11 november 2016

Myrans pumpor

Vi har en liten prydnansdpumpa i ateljén som vi tittade på och undersökte. Vad är det för färger på pumpan? Vad luktar den? Vad är det för form? Det var några frågor som vi pratade om. Alla visste inte att det var en pumpa utan trodde det var en paprika. 
Utifrån det så tog vi fram silkespapper och tussade. Vi klippte ut material i liknade nyanser som pumpan hade. Mörkgrön, ljusgrön, gul och orange var färgerna barnen tyckte det skulle vara med. Pumpan har ett skaft såg barnen och vi tittade i ateljén vad skaftet kunde bli gjort av. En grön pipränsare fick det bli.


Efter barnen hade tussat och limmat ville barnen även rita av pumpan och vi tog fram kritor i pumpans färger. Pumpan kommer finnas kvar så att flera barn kan rita och limma tussbitar så länge det finns intresse. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar