Förskolan Solrosens Blogg

Välkomna till förskolan Solrosens blogg.

Syftet med denna blogg är att synliggöra och visa vad vi arbetar med på vår förskola. Tillsammans arbetar vi för att hålla bloggen och verksamheten levande med hjälp av pedagogisk dokumentation och reflektion tillsammans med barnen. Vi använder även bloggen som ett kommunikationsmedel till vårdnadshavarna.

I vår blogg använder vi oss av bilder som är tagna under aktiviteternas process. Vi använder enbart bilder där vårdnadshavare har godkänt att deras barn får vara med på bild. Det som syns av barnen är aldrig ett foto framifrån utan bilderna är tagna så att barnens ansikten aldrig visas. Foton på barnens händer, ryggar och bakhuvuden är de bilder som vi på förskolan Solrosen gemensamt har valt att använda oss av.Vi har också tagit hänsyn till den nya personuppgiftslagen, GDPR, som innebär förstärkta rättigheter för den som lämnat samtycke till bildpublicering. Enligt GDPR har vårdnadshavaren alltid rätt att återkalla sitt samtycke eller också begära att en bild tas bort från bloggen.

Välkomna till oss!

fredag 4 november 2016

Rörelse och motorik på Nyckelpigan

Den här veckan har vi på Nyckelpigan tränat vår motorik och koordination. Vi har lyssnat på cd-skivor med rörelsesånger och rört oss till dessa.


Vi har krupit runt på våra händer, fötter och knän och skällt som hundar.Vi har tränat balansen och stått på ett ben precis som storkarna gör när dom står.


Vi fortsatte med träningen av motorik och koordination utomhus. Här blir det tuffare med rörelserna när barnen har mer kläder och skor på sig som ger mer motstånd.


Det må vara kyligare ute men med varma kläder och rörelse så håller vi alla värmen.


"Här flyger vi!" Armarna sträcker vi på och flaxar iväg.


Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning samt förståelse för vikten av att värna om sin hälsa och sitt välbefinnande. 
- Lpfö 98/10, s.10.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar