Förskolan Solrosens Blogg

Välkomna till förskolan Solrosens blogg.

Syftet med denna blogg är att synliggöra och visa vad vi arbetar med på vår förskola. Tillsammans arbetar vi för att hålla bloggen och verksamheten levande med hjälp av pedagogisk dokumentation och reflektion tillsammans med barnen. Vi använder även bloggen som ett kommunikationsmedel till vårdnadshavarna.

I vår blogg använder vi oss av bilder som är tagna under aktiviteternas process. Vi använder enbart bilder där vårdnadshavare har godkänt att deras barn får vara med på bild. Det som syns av barnen är aldrig ett foto framifrån utan bilderna är tagna så att barnens ansikten aldrig visas. Foton på barnens händer, ryggar och bakhuvuden är de bilder som vi på förskolan Solrosen gemensamt har valt att använda oss av.Vi har också tagit hänsyn till den nya personuppgiftslagen, GDPR, som innebär förstärkta rättigheter för den som lämnat samtycke till bildpublicering. Enligt GDPR har vårdnadshavaren alltid rätt att återkalla sitt samtycke eller också begära att en bild tas bort från bloggen.

Välkomna till oss!

fredag 2 december 2016

Fjärilen Gul V.48

 När vi hade musiksamling den här veckan så bjöd kvalitetspoolen barn och pedagoger på julshow. Det var mycket uppskattat av oss alla.Såhär ser årets adventskalender ut som innehåller olika uppdrag. Det första uppdraget vi fick var att leta efter cirklar både inne och ute.
Barnen har uppdrag även när det är lördag och söndag. Nu på lördag är det att leta efter cirklar hemma och att kunna berätta för kompisarna när man kommer hit och att vila när det är lördag. Söndagen får man tända 2:a ljuset i adventsljusstaken och vila sedan.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar