Förskolan Solrosens Blogg

Välkomna till förskolan Solrosens blogg.

Syftet med denna blogg är att synliggöra och visa vad vi arbetar med på vår förskola. Tillsammans arbetar vi för att hålla bloggen och verksamheten levande med hjälp av pedagogisk dokumentation och reflektion tillsammans med barnen. Vi använder även bloggen som ett kommunikationsmedel till vårdnadshavarna.

I vår blogg använder vi oss av bilder som är tagna under aktiviteternas process. Vi använder enbart bilder där vårdnadshavare har godkänt att deras barn får vara med på bild. Det som syns av barnen är aldrig ett foto framifrån utan bilderna är tagna så att barnens ansikten aldrig visas. Foton på barnens händer, ryggar och bakhuvuden är de bilder som vi på förskolan Solrosen gemensamt har valt att använda oss av.Vi har också tagit hänsyn till den nya personuppgiftslagen, GDPR, som innebär förstärkta rättigheter för den som lämnat samtycke till bildpublicering. Enligt GDPR har vårdnadshavaren alltid rätt att återkalla sitt samtycke eller också begära att en bild tas bort från bloggen.

Välkomna till oss!

torsdag 22 december 2016

Myran gör Ljuslyktor och julgranar

Vi skapar ljuslyktor, vi använder oss av glasburkar, äggvita,glitter och strösocker. Vi börjar med att hälla äggvita i en glasburk, därefter skakar vi burken och häller sedan i socker och glitter och skakar sedan igen. 

Barnen har fått skapa julgranar med hjälp av sin hand, vi målar på handen och sedan gör vi flera avtryck på ett papper. Barnen sa sedan att granen behöver ha glitter och små kulor. Barnen har varit med och valt material att skapa kulor utav, vi tog fram olika färger på glitter som barnen sen ströat över sin skapade gran.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar