Förskolan Solrosens Blogg

Välkomna till förskolan Solrosens blogg.

Syftet med denna blogg är att synliggöra och visa vad vi arbetar med på vår förskola. Tillsammans arbetar vi för att hålla bloggen och verksamheten levande med hjälp av pedagogisk dokumentation och reflektion tillsammans med barnen. Vi använder även bloggen som ett kommunikationsmedel till vårdnadshavarna.

I vår blogg använder vi oss av bilder som är tagna under aktiviteternas process. Vi använder enbart bilder där vårdnadshavare har godkänt att deras barn får vara med på bild. Det som syns av barnen är aldrig ett foto framifrån utan bilderna är tagna så att barnens ansikten aldrig visas. Foton på barnens händer, ryggar och bakhuvuden är de bilder som vi på förskolan Solrosen gemensamt har valt att använda oss av.Vi har också tagit hänsyn till den nya personuppgiftslagen, GDPR, som innebär förstärkta rättigheter för den som lämnat samtycke till bildpublicering. Enligt GDPR har vårdnadshavaren alltid rätt att återkalla sitt samtycke eller också begära att en bild tas bort från bloggen.

Välkomna till oss!

fredag 9 december 2016

Myrans sköldpaddor

Vi har den här veckan skapat sköldpaddor tillsammans med barnen, vi använder oss av olika material, såsom trolladeg, lera och vi har även avbildat sköldpaddor med våra färgpennor.
Vid våran "damm" finns det sköldpaddor som vi har fotat och sedan haft som inspiration när vi använt oss av de olika materialen.

Barnen skapar här sköldpaddor i lera, barnen tyckte att det var ett väldigt spännande material.


Vi har även använt oss av trolldeg. Barnen har fått skapa sina sköldpaddor som vi sparat och sedan har barnen fått måla sin sköldpadda i valfri färg.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar