Förskolan Solrosens Blogg

Välkomna till förskolan Solrosens blogg.

Syftet med denna blogg är att synliggöra och visa vad vi arbetar med på vår förskola. Tillsammans arbetar vi för att hålla bloggen och verksamheten levande med hjälp av pedagogisk dokumentation och reflektion tillsammans med barnen. Vi använder även bloggen som ett kommunikationsmedel till vårdnadshavarna.

I vår blogg använder vi oss av bilder som är tagna under aktiviteternas process. Vi använder enbart bilder där vårdnadshavare har godkänt att deras barn får vara med på bild. Det som syns av barnen är aldrig ett foto framifrån utan bilderna är tagna så att barnens ansikten aldrig visas. Foton på barnens händer, ryggar och bakhuvuden är de bilder som vi på förskolan Solrosen gemensamt har valt att använda oss av.Vi har också tagit hänsyn till den nya personuppgiftslagen, GDPR, som innebär förstärkta rättigheter för den som lämnat samtycke till bildpublicering. Enligt GDPR har vårdnadshavaren alltid rätt att återkalla sitt samtycke eller också begära att en bild tas bort från bloggen.

Välkomna till oss!

onsdag 21 december 2016

Nyckelpigan besöker ateljén

Under de senaste veckorna har Nyckelpigans blogg varit ur funktion men trots uteblivna blogginlägg så har vi arbetat med vårt träd. Vi har tillbringat mycket tid i ateljén och arbetat med olika material, bland annat tuschpennor och pensel och flaskfärg.Vi har uppmärksammat att barnen gillar bordsteater och speciellt sagan om den lilla lilla gumman.
 

Julen knackar på dörren och utomhus har vi letat och plockat in pinnar som vi använt till vår egna julgran som barnen glatt hjälpte till att sätta ihop.


Arbetet i ateljén har fortsatt och nu har vi även prövat på att limma på naturmaterial och sätta fast materialen på det stora arket som vi tidigare skapat på.

Vi har även prövat på hur det är att måla med en diskborste. Hur blir resultatet? Vad ser det ut som? Det var både kul och spännande.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar