Förskolan Solrosens Blogg

Välkomna till förskolan Solrosens blogg.

Syftet med denna blogg är att synliggöra och visa vad vi arbetar med på vår förskola. Tillsammans arbetar vi för att hålla bloggen och verksamheten levande med hjälp av pedagogisk dokumentation och reflektion tillsammans med barnen. Vi använder även bloggen som ett kommunikationsmedel till vårdnadshavarna.

I vår blogg använder vi oss av bilder som är tagna under aktiviteternas process. Vi använder enbart bilder där vårdnadshavare har godkänt att deras barn får vara med på bild. Det som syns av barnen är aldrig ett foto framifrån utan bilderna är tagna så att barnens ansikten aldrig visas. Foton på barnens händer, ryggar och bakhuvuden är de bilder som vi på förskolan Solrosen gemensamt har valt att använda oss av.Vi har också tagit hänsyn till den nya personuppgiftslagen, GDPR, som innebär förstärkta rättigheter för den som lämnat samtycke till bildpublicering. Enligt GDPR har vårdnadshavaren alltid rätt att återkalla sitt samtycke eller också begära att en bild tas bort från bloggen.

Välkomna till oss!

fredag 20 januari 2017

Fjäril Gul

Den här veckan på fjäril gul har vi tittat på, kännt på, luktat på och pratat om våra planteringar som vi planterade under förra terminen.
Kärnor hittade vi i jorden

Jorden var både torr och fuktig. 

Vi har även undersökt kärnorna vi hittade i jorden (som inte hunnit bli någon växt) och växterna i ett mikroskopägg som vi kopplade till datorn. Det krävdes lite teknik och tålamod för att undersöka med mikroskopägget man spännande var det :-) 

Två barn var även med och diskade ur burkarna som vi planterat i.

Nästa vecka så ska vi fortsätta undersöka växterna/kärnorna med alla våra sinnen och med hjäl av olika tekniker och material. Vi ska även gå och titta var någonstans barnen bor och ett besök på biblioteket väntar även. 

Vi önskar er alla en trevlig helg! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar