Förskolan Solrosens Blogg

Välkomna till förskolan Solrosens blogg.

Syftet med denna blogg är att synliggöra och visa vad vi arbetar med på vår förskola. Tillsammans arbetar vi för att hålla bloggen och verksamheten levande med hjälp av pedagogisk dokumentation och reflektion tillsammans med barnen. Vi använder även bloggen som ett kommunikationsmedel till vårdnadshavarna.

I vår blogg använder vi oss av bilder som är tagna under aktiviteternas process. Vi använder enbart bilder där vårdnadshavare har godkänt att deras barn får vara med på bild. Det som syns av barnen är aldrig ett foto framifrån utan bilderna är tagna så att barnens ansikten aldrig visas. Foton på barnens händer, ryggar och bakhuvuden är de bilder som vi på förskolan Solrosen gemensamt har valt att använda oss av.Vi har också tagit hänsyn till den nya personuppgiftslagen, GDPR, som innebär förstärkta rättigheter för den som lämnat samtycke till bildpublicering. Enligt GDPR har vårdnadshavaren alltid rätt att återkalla sitt samtycke eller också begära att en bild tas bort från bloggen.

Välkomna till oss!

fredag 27 januari 2017

Fjärilen Gul

Den här veckan har vi välkomnat tre av fyra barn som började hos oss på Fjärilen Gul och 
vi har lämnat över fyra barn till Fjäril Blå :-) 

Vi har även varit ute på promenad och fortsatt titta vart barnen bor någonstans. Plantering har barnen fortsatt att göra och det barnen planterade var gurka, tomat och gula ärtor. Det planterades med jord i glasburkar och i en plastficka med bomull. Vi ska följa processen från frö/bitar till om det blir växter eller inte. Tanken är att barnen ska få dokumentera växtprocessen med iPad och med skapande material så som lera, färgpennor, vattenfärg mm.Gula ärtor som är planterade i bomull 


Det är viktigt att plocka undan efter sig och göra det iordning så att kompisarna kan sitta där och arbeta efteråt. 


Nu hoppas vi på sol så våra planteringar börjar växa! Vi ska även plantera ananas och mandarinkärnor nästa vecka, besöka biblioteket och gå promenader och fortsätta se vart barnen bor.

Vi önskar er alla en trevlig helg! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar