Förskolan Solrosens Blogg

Välkomna till förskolan Solrosens blogg.

Syftet med denna blogg är att synliggöra och visa vad vi arbetar med på vår förskola. Tillsammans arbetar vi för att hålla bloggen och verksamheten levande med hjälp av pedagogisk dokumentation och reflektion tillsammans med barnen. Vi använder även bloggen som ett kommunikationsmedel till vårdnadshavarna.

I vår blogg använder vi oss av bilder som är tagna under aktiviteternas process. Vi använder enbart bilder där vårdnadshavare har godkänt att deras barn får vara med på bild. Det som syns av barnen är aldrig ett foto framifrån utan bilderna är tagna så att barnens ansikten aldrig visas. Foton på barnens händer, ryggar och bakhuvuden är de bilder som vi på förskolan Solrosen gemensamt har valt att använda oss av.Vi har också tagit hänsyn till den nya personuppgiftslagen, GDPR, som innebär förstärkta rättigheter för den som lämnat samtycke till bildpublicering. Enligt GDPR har vårdnadshavaren alltid rätt att återkalla sitt samtycke eller också begära att en bild tas bort från bloggen.

Välkomna till oss!

fredag 13 januari 2017

Nystart på Nyckelpigan

Denna vecka har vi välkomnat två nya kompisar till Nyckelpigan!

Vi har börjat den nya terminen med att vara i ateljén där vi målade med diskborstar. Nu har vi provat på diskborste ett par gånger och vi ser att barnen fått in tekniken att måla med det nya verktyget och de provar på nya sätt att använda diskborsten.
Förut har vi använt oss av en färg men den här gången provade vi att ta en färg till. Barnen tyckte att det var kul att blanda färgerna. Vi kommer att fortsätta arbeta med diskborstar och även tillföra nytt material vartefter. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar