Förskolan Solrosens Blogg

Välkomna till förskolan Solrosens blogg.

Syftet med denna blogg är att synliggöra och visa vad vi arbetar med på vår förskola. Tillsammans arbetar vi för att hålla bloggen och verksamheten levande med hjälp av pedagogisk dokumentation och reflektion tillsammans med barnen. Vi använder även bloggen som ett kommunikationsmedel till vårdnadshavarna.

I vår blogg använder vi oss av bilder som är tagna under aktiviteternas process. Vi använder enbart bilder där vårdnadshavare har godkänt att deras barn får vara med på bild. Det som syns av barnen är aldrig ett foto framifrån utan bilderna är tagna så att barnens ansikten aldrig visas. Foton på barnens händer, ryggar och bakhuvuden är de bilder som vi på förskolan Solrosen gemensamt har valt att använda oss av.Vi har också tagit hänsyn till den nya personuppgiftslagen, GDPR, som innebär förstärkta rättigheter för den som lämnat samtycke till bildpublicering. Enligt GDPR har vårdnadshavaren alltid rätt att återkalla sitt samtycke eller också begära att en bild tas bort från bloggen.

Välkomna till oss!

fredag 3 februari 2017

Fjärilen

Förra veckan tittade vi på filmer om bondgården, djuren som finns där och hur det går till på fälten där bonden harvade, sådde och vältade jorden. Vi har delat upp oss i tre grupper där ena gruppen besökt vårt träd. Trädet såg ut om när vi besökte det i december men det var en blåsig dag så det svajade väldigt i vinden. En grupp pratade om matsvinn och fick måla sina favorit grönsaker inne i ateljén. Det blev bland annat tomater och gurka. Den tredje  gruppen har tittat, känt och smakat på havregryn. Vi gjorde även gröt i micron, för att spinna vidare på våra samtal om våra olika sädesslag.
Under v 5 har vi slutfört det vi gjorde förra veckan. Vi har också låtit barnen göra sina favoritgrönsaker i trolldeg. Utegruppen den här veckan har haft olika uppdrag på gården och lekt leken "10 ballonger i kungens kalsonger."


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar