Solrosen är en förskola som står för nyfikenhet, nytänkande och närhet. Vi finns i området Vidablick. Här har vi nära till natur, skog och bibliotek. Det är lätt att ta sig hit med kollektivtrafik, vi har nära till 3:ans spårvagn.

fredag 3 februari 2017

Fjärilen

Förra veckan tittade vi på filmer om bondgården, djuren som finns där och hur det går till på fälten där bonden harvade, sådde och vältade jorden. Vi har delat upp oss i tre grupper där ena gruppen besökt vårt träd. Trädet såg ut om när vi besökte det i december men det var en blåsig dag så det svajade väldigt i vinden. En grupp pratade om matsvinn och fick måla sina favorit grönsaker inne i ateljén. Det blev bland annat tomater och gurka. Den tredje  gruppen har tittat, känt och smakat på havregryn. Vi gjorde även gröt i micron, för att spinna vidare på våra samtal om våra olika sädesslag.
Under v 5 har vi slutfört det vi gjorde förra veckan. Vi har också låtit barnen göra sina favoritgrönsaker i trolldeg. Utegruppen den här veckan har haft olika uppdrag på gården och lekt leken "10 ballonger i kungens kalsonger."


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar