Förskolan Solrosens Blogg

Välkomna till förskolan Solrosens blogg.

Syftet med denna blogg är att synliggöra och visa vad vi arbetar med på vår förskola. Tillsammans arbetar vi för att hålla bloggen och verksamheten levande med hjälp av pedagogisk dokumentation och reflektion tillsammans med barnen. Vi använder även bloggen som ett kommunikationsmedel till vårdnadshavarna.

I vår blogg använder vi oss av bilder som är tagna under aktiviteternas process. Vi använder enbart bilder där vårdnadshavare har godkänt att deras barn får vara med på bild. Det som syns av barnen är aldrig ett foto framifrån utan bilderna är tagna så att barnens ansikten aldrig visas. Foton på barnens händer, ryggar och bakhuvuden är de bilder som vi på förskolan Solrosen gemensamt har valt att använda oss av.Vi har också tagit hänsyn till den nya personuppgiftslagen, GDPR, som innebär förstärkta rättigheter för den som lämnat samtycke till bildpublicering. Enligt GDPR har vårdnadshavaren alltid rätt att återkalla sitt samtycke eller också begära att en bild tas bort från bloggen.

Välkomna till oss!

fredag 10 februari 2017

Nyckelpigan och Sosso besöker trädet

Denna vecka har vi arbetat i ateljén tillsammans med Babblarna Doddo och Sosso. Barnen fick måla/dutta med blå färg som Doddo på rosa papper samma färg som Sosso. 

   

    


  

På Nyckelpigan arbetar vi med Doddo och Sosso lite mer under februari då Sosso representerar månaden februari och då Doddo är Sosso kompis.  

Vi har arbetat med vårt träd inne i skogsrummet genom att spela upp bilder med projektorn. Vi upptäckte att vi kunde fånga trädet i våra små speglar. 

   

   Det var både spännande och intressant vad som hände när man höll upp spegeln mot väggen.

 

    

Vi märker att barnen kommer ihåg vårt träd och känner igen det när vi visar bilder för dom. 

Vi har även lämnat gården under veckan för att besöka vårt träd, vi har tittat på hur det ser ut, vilka färger trädet har och känt hur trädet känns. 
  

   
 Vi upptäckte även babblaren Sosso som satt och väntade på oss vid trädet. 

  

Vad gör Sosso vid trädet? 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar