Förskolan Solrosens Blogg

Välkomna till förskolan Solrosens blogg.

Syftet med denna blogg är att synliggöra och visa vad vi arbetar med på vår förskola. Tillsammans arbetar vi för att hålla bloggen och verksamheten levande med hjälp av pedagogisk dokumentation och reflektion tillsammans med barnen. Vi använder även bloggen som ett kommunikationsmedel till vårdnadshavarna.

I vår blogg använder vi oss av bilder som är tagna under aktiviteternas process. Vi använder enbart bilder där vårdnadshavare har godkänt att deras barn får vara med på bild. Det som syns av barnen är aldrig ett foto framifrån utan bilderna är tagna så att barnens ansikten aldrig visas. Foton på barnens händer, ryggar och bakhuvuden är de bilder som vi på förskolan Solrosen gemensamt har valt att använda oss av.Vi har också tagit hänsyn till den nya personuppgiftslagen, GDPR, som innebär förstärkta rättigheter för den som lämnat samtycke till bildpublicering. Enligt GDPR har vårdnadshavaren alltid rätt att återkalla sitt samtycke eller också begära att en bild tas bort från bloggen.

Välkomna till oss!

måndag 27 februari 2017

Nyckelpigans vinterträd med Sosso


Sosso hade ett uppdrag till barnen inne i ateljén. 

 Med brunt i olika nyanser, svart och vitt målade vi av vårt vinterträd. Sosso droppade ut färgen på pappret och barnen målade grenar och fågelbo.


Att ösa, känna och gräva i sanden är underbart. Barnen tittar på sanden när den rinner genom silarna. De känner de små bitarna av de torra löven och ser hur de stoppar sanden från att rinna.

Vi arbetar mycket med Babblarna och barnen älskar babblarn. Nu kan de även sitta på Babblarna. De är väldigt glada åt de nya pottorna och vill gärna sitta på dom.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar