Förskolan Solrosens Blogg

Välkomna till förskolan Solrosens blogg.

Syftet med denna blogg är att synliggöra och visa vad vi arbetar med på vår förskola. Tillsammans arbetar vi för att hålla bloggen och verksamheten levande med hjälp av pedagogisk dokumentation och reflektion tillsammans med barnen. Vi använder även bloggen som ett kommunikationsmedel till vårdnadshavarna.

I vår blogg använder vi oss av bilder som är tagna under aktiviteternas process. Vi använder enbart bilder där vårdnadshavare har godkänt att deras barn får vara med på bild. Det som syns av barnen är aldrig ett foto framifrån utan bilderna är tagna så att barnens ansikten aldrig visas. Foton på barnens händer, ryggar och bakhuvuden är de bilder som vi på förskolan Solrosen gemensamt har valt att använda oss av.Vi har också tagit hänsyn till den nya personuppgiftslagen, GDPR, som innebär förstärkta rättigheter för den som lämnat samtycke till bildpublicering. Enligt GDPR har vårdnadshavaren alltid rätt att återkalla sitt samtycke eller också begära att en bild tas bort från bloggen.

Välkomna till oss!

fredag 3 mars 2017

Det snöar på Nyckelpigans träd

Denna vecka var sista veckan för Sosso innan han lämnar över till Bibbi. Men Sosso har inte legat på latsidan.

Inne i ateljén har Sosso och barnen målat snö på vårt vinterträd.

Vi använde oss av stöplar till snön. Vi har tränat denna månad på att använda oss av verktyget och barnen känner sig bekväma och tycker att det är kul att arbeta med stöplar.

Vårt skapande har vi satt upp ovanför läshörnan inne på avdelningen.

Vi har börjat måla stubbar som vi ska ha inne i skogsrummet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar