Förskolan Solrosens Blogg

Välkomna till förskolan Solrosens blogg.

Syftet med denna blogg är att synliggöra och visa vad vi arbetar med på vår förskola. Tillsammans arbetar vi för att hålla bloggen och verksamheten levande med hjälp av pedagogisk dokumentation och reflektion tillsammans med barnen. Vi använder även bloggen som ett kommunikationsmedel till vårdnadshavarna.

I vår blogg använder vi oss av bilder som är tagna under aktiviteternas process. Vi använder enbart bilder där vårdnadshavare har godkänt att deras barn får vara med på bild. Det som syns av barnen är aldrig ett foto framifrån utan bilderna är tagna så att barnens ansikten aldrig visas. Foton på barnens händer, ryggar och bakhuvuden är de bilder som vi på förskolan Solrosen gemensamt har valt att använda oss av.Vi har också tagit hänsyn till den nya personuppgiftslagen, GDPR, som innebär förstärkta rättigheter för den som lämnat samtycke till bildpublicering. Enligt GDPR har vårdnadshavaren alltid rätt att återkalla sitt samtycke eller också begära att en bild tas bort från bloggen.

Välkomna till oss!

fredag 3 mars 2017

Fjärilen blå v 9

Under veckan som gått har vi fortsatt jobbat i grupper. Vi har bland annat påbörjat vårt arbete med ett bondelandskap. Hittills har vi gjort en plöjd åker och börjat på himlen som ska vara ovanför vårt landskap.


  


Vårt marknadsstånd har utökats med körsbär och vi har börjat göra bananer som som väntar på att bli målade. 

En annan populär aktivitet hos barnen just nu är dans, vi dansar till videos på youtube där man ska följa med i givna rörelser. "Just dance" kan ni söka på youtube om ni skulle vilja dansa där hemma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar