Solrosen är en förskola som står för nyfikenhet, nytänkande och närhet. Vi finns i området Vidablick. Här har vi nära till natur, skog och bibliotek. Det är lätt att ta sig hit med kollektivtrafik, vi har nära till 3:ans spårvagn.

fredag 31 mars 2017

Veckans aktiviteter på fjärilen blå

Under vecka 14 har vi tittat på bongårdsfilmer, de handlade bland annat om djur på gården, så som får, kor och höns. Vi ser även om en film som vi sett tidigare, en film om morotsskörd, där man får se en "jättecool" maskin som drar upp morötterna ur jorden. Vi har fortsatt på morotsspåret och planterat morotsfrön och även några av morotsblasten som vi haft på blött papper innan. Det ska bli spännande att följa.


Vi har besökt trädet där vi kunde konstatera att löven börjat synas. Vi plockade med snödroppar till förskolan och målade av. 


Annars i veckan har vi brainstormat med barnen gällande projektet, vi vill få inspiration från barnen hur vi ska gå vidare och vad vi ska göra härnäst. Intresset för Super-Mario lever vidare, banorna i rosa rummet blir fler och fler. Vi har också byggt upp en hinderbana ute som såklart blev en Mario-bana. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar