Förskolan Solrosens Blogg

Välkomna till förskolan Solrosens blogg.

Syftet med denna blogg är att synliggöra och visa vad vi arbetar med på vår förskola. Tillsammans arbetar vi för att hålla bloggen och verksamheten levande med hjälp av pedagogisk dokumentation och reflektion tillsammans med barnen. Vi använder även bloggen som ett kommunikationsmedel till vårdnadshavarna.

I vår blogg använder vi oss av bilder som är tagna under aktiviteternas process. Vi använder enbart bilder där vårdnadshavare har godkänt att deras barn får vara med på bild. Det som syns av barnen är aldrig ett foto framifrån utan bilderna är tagna så att barnens ansikten aldrig visas. Foton på barnens händer, ryggar och bakhuvuden är de bilder som vi på förskolan Solrosen gemensamt har valt att använda oss av.Vi har också tagit hänsyn till den nya personuppgiftslagen, GDPR, som innebär förstärkta rättigheter för den som lämnat samtycke till bildpublicering. Enligt GDPR har vårdnadshavaren alltid rätt att återkalla sitt samtycke eller också begära att en bild tas bort från bloggen.

Välkomna till oss!

fredag 31 mars 2017

Veckans aktiviteter på fjärilen blå

Under vecka 14 har vi tittat på bongårdsfilmer, de handlade bland annat om djur på gården, så som får, kor och höns. Vi ser även om en film som vi sett tidigare, en film om morotsskörd, där man får se en "jättecool" maskin som drar upp morötterna ur jorden. Vi har fortsatt på morotsspåret och planterat morotsfrön och även några av morotsblasten som vi haft på blött papper innan. Det ska bli spännande att följa.


Vi har besökt trädet där vi kunde konstatera att löven börjat synas. Vi plockade med snödroppar till förskolan och målade av. 


Annars i veckan har vi brainstormat med barnen gällande projektet, vi vill få inspiration från barnen hur vi ska gå vidare och vad vi ska göra härnäst. Intresset för Super-Mario lever vidare, banorna i rosa rummet blir fler och fler. Vi har också byggt upp en hinderbana ute som såklart blev en Mario-bana. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar