Förskolan Solrosens Blogg

Välkomna till förskolan Solrosens blogg.

Syftet med denna blogg är att synliggöra och visa vad vi arbetar med på vår förskola. Tillsammans arbetar vi för att hålla bloggen och verksamheten levande med hjälp av pedagogisk dokumentation och reflektion tillsammans med barnen. Vi använder även bloggen som ett kommunikationsmedel till vårdnadshavarna.

I vår blogg använder vi oss av bilder som är tagna under aktiviteternas process. Vi använder enbart bilder där vårdnadshavare har godkänt att deras barn får vara med på bild. Det som syns av barnen är aldrig ett foto framifrån utan bilderna är tagna så att barnens ansikten aldrig visas. Foton på barnens händer, ryggar och bakhuvuden är de bilder som vi på förskolan Solrosen gemensamt har valt att använda oss av.Vi har också tagit hänsyn till den nya personuppgiftslagen, GDPR, som innebär förstärkta rättigheter för den som lämnat samtycke till bildpublicering. Enligt GDPR har vårdnadshavaren alltid rätt att återkalla sitt samtycke eller också begära att en bild tas bort från bloggen.

Välkomna till oss!

fredag 21 april 2017

Fjärilen blå v 16

Barnen har delats in i grupper, vi har ställt frågorna; Kan man göra ost själv? Vad behövs? Finns det olika sorters ost?
Barnen kom med olika förslag och teorier.
- Först måste man ha en ko.
- Kanske kan man vispa grädde länge.
- Efter smör kanske det blir ost.
Det var lite tankar som barnen hade.

Arbetet vi gjort med bondgården har också visat sig i barnens lek utomhus. Några barn har nämligen sått och skördat morötter. "400 morötter blev det"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar