Förskolan Solrosens Blogg

Välkomna till förskolan Solrosens blogg.

Syftet med denna blogg är att synliggöra och visa vad vi arbetar med på vår förskola. Tillsammans arbetar vi för att hålla bloggen och verksamheten levande med hjälp av pedagogisk dokumentation och reflektion tillsammans med barnen. Vi använder även bloggen som ett kommunikationsmedel till vårdnadshavarna.

I vår blogg använder vi oss av bilder som är tagna under aktiviteternas process. Vi använder enbart bilder där vårdnadshavare har godkänt att deras barn får vara med på bild. Det som syns av barnen är aldrig ett foto framifrån utan bilderna är tagna så att barnens ansikten aldrig visas. Foton på barnens händer, ryggar och bakhuvuden är de bilder som vi på förskolan Solrosen gemensamt har valt att använda oss av.Vi har också tagit hänsyn till den nya personuppgiftslagen, GDPR, som innebär förstärkta rättigheter för den som lämnat samtycke till bildpublicering. Enligt GDPR har vårdnadshavaren alltid rätt att återkalla sitt samtycke eller också begära att en bild tas bort från bloggen.

Välkomna till oss!

fredag 28 april 2017

Myrans skräptavla

Barnen fortsätter att skapa på våran skräptavla.
Vi har haft tavlan stående på ett staffli och nu har vi lagt tavlan ner och skapar på höjden.
 Barnen pratar om skräpet vi hittat och även det skräp barnen tagit med sig till förskolan.

"Man får inte kasta skräp ute"
"Titta godis"
"bamsefestis på tavlan"
Ta gärna med skräp hemifrån och även reklamblad om ni har. Vi tänker skapa flera skräptavlor i olika färger, nyanser och material. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar