Förskolan Solrosens Blogg

Välkomna till förskolan Solrosens blogg.

Syftet med denna blogg är att synliggöra och visa vad vi arbetar med på vår förskola. Tillsammans arbetar vi för att hålla bloggen och verksamheten levande med hjälp av pedagogisk dokumentation och reflektion tillsammans med barnen. Vi använder även bloggen som ett kommunikationsmedel till vårdnadshavarna.

I vår blogg använder vi oss av bilder som är tagna under aktiviteternas process. Vi använder enbart bilder där vårdnadshavare har godkänt att deras barn får vara med på bild. Det som syns av barnen är aldrig ett foto framifrån utan bilderna är tagna så att barnens ansikten aldrig visas. Foton på barnens händer, ryggar och bakhuvuden är de bilder som vi på förskolan Solrosen gemensamt har valt att använda oss av.Vi har också tagit hänsyn till den nya personuppgiftslagen, GDPR, som innebär förstärkta rättigheter för den som lämnat samtycke till bildpublicering. Enligt GDPR har vårdnadshavaren alltid rätt att återkalla sitt samtycke eller också begära att en bild tas bort från bloggen.

Välkomna till oss!

fredag 28 april 2017

Nyckelpigan besöker trädet

Under veckan har vi trotsat de olika väderlekarna och lämnat gården för att besöka vårt träd! Vad har hänt med trädet sen senaste gången vi var där? Vi uppmärksammade att det har börjat grönska lite på trädets grenar. Vad har löven för färg? 


Längst ut på trädets grenar kunde vi se knoppar som börjat slå ut. 


Vi passade på att utforska vattenpölarna som fanns bredvid vårt träd. Vad händer egentligen när man hoppar i pölen? 


 Vi fortsatte att utforska vattnet när vi kom in. Då fick även Sassa delta i vattenleken. Vi öste och hällde med de olika byttorna och redskapen. 

 

Vattenleken är något vi märkt att barnen tycker mycket om! Vi arbetar ständigt med att se till barnens intressen och behov och försöker erbjuda barnen en händelserik vistelse hos oss. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar