Förskolan Solrosens Blogg

Välkomna till förskolan Solrosens blogg.

Syftet med denna blogg är att synliggöra och visa vad vi arbetar med på vår förskola. Tillsammans arbetar vi för att hålla bloggen och verksamheten levande med hjälp av pedagogisk dokumentation och reflektion tillsammans med barnen. Vi använder även bloggen som ett kommunikationsmedel till vårdnadshavarna.

I vår blogg använder vi oss av bilder som är tagna under aktiviteternas process. Vi använder enbart bilder där vårdnadshavare har godkänt att deras barn får vara med på bild. Det som syns av barnen är aldrig ett foto framifrån utan bilderna är tagna så att barnens ansikten aldrig visas. Foton på barnens händer, ryggar och bakhuvuden är de bilder som vi på förskolan Solrosen gemensamt har valt att använda oss av.Vi har också tagit hänsyn till den nya personuppgiftslagen, GDPR, som innebär förstärkta rättigheter för den som lämnat samtycke till bildpublicering. Enligt GDPR har vårdnadshavaren alltid rätt att återkalla sitt samtycke eller också begära att en bild tas bort från bloggen.

Välkomna till oss!

onsdag 19 april 2017

Odlingarna tar sig på Myran

Nu när vi var lediga under påsken har det vi odlat börja växa. Barnen sprang raka vägen in och tyckte det var spännande.

Där vi har odlat ärtorna har det kommit upp lite skott, och i salladen har det tagit sig ordentligt. Nu hoppas vi att det växer till sig.Gräset har också tagit sig ordentligt. Det såg lite tort ut. Med en vattenspruta är det lättare för barnen att vattna då det inte blir så mycket vatten i taget. 


Det är spännande att se hur det växer och hur det blir rötter i gräset. 
Nu följer vi alla växter med spänning. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar