Förskolan Solrosens Blogg

Välkomna till förskolan Solrosens blogg.

Syftet med denna blogg är att synliggöra och visa vad vi arbetar med på vår förskola. Tillsammans arbetar vi för att hålla bloggen och verksamheten levande med hjälp av pedagogisk dokumentation och reflektion tillsammans med barnen. Vi använder även bloggen som ett kommunikationsmedel till vårdnadshavarna.

I vår blogg använder vi oss av bilder som är tagna under aktiviteternas process. Vi använder enbart bilder där vårdnadshavare har godkänt att deras barn får vara med på bild. Det som syns av barnen är aldrig ett foto framifrån utan bilderna är tagna så att barnens ansikten aldrig visas. Foton på barnens händer, ryggar och bakhuvuden är de bilder som vi på förskolan Solrosen gemensamt har valt att använda oss av.Vi har också tagit hänsyn till den nya personuppgiftslagen, GDPR, som innebär förstärkta rättigheter för den som lämnat samtycke till bildpublicering. Enligt GDPR har vårdnadshavaren alltid rätt att återkalla sitt samtycke eller också begära att en bild tas bort från bloggen.

Välkomna till oss!

onsdag 26 april 2017

Veckorna på Fjäril Gul

Vi ber om ursäkt för att vi inte har bloggat på länge. Nu tänkte vi uppdatera er lite om vad som här hänt den senaste tiden.

Temat för våren är "Hållbar framtid" och det vi har valt att arbeta med i vårt tema är bönor. Vi började med att läsa boken "Castor odlar" i olika grupper. Vita bönor, kidneybönor och svarta bönor är bönorna som vi valt att fokusera på. Barnen har varit med och planterat bönor i både krukor och plastfickor. I ateljén har vi arbetat med bönor tillsammans med lera; skapat mönster och annat spännande! Det har även ritas av bönor med färgpennor.
Barnen har skapat maracas med hjälp av toalettrullar och bönor. Vi har lagt bönor på spegelbordet och ljusbordet där barnen kan skapa mönster, siffror, bokstäver mm.
Vi har kokat bönor och smakat på bönor. Barnen har byggt med kokta bönor och tandpetare.
Mikroskopägget har vi använt oss av för att undersöka hur bönorna ser ut på nära håll.

Vi kommer fortsätta arbeta med bönor på olika sätt under vårterminen och ni är alla välkomna in på avdelningen för att ta del av era barns arbete :)

Bönorna har börjat växa!

Innan bönorna trycktes ned i jorden

Barnen ritar/målar av vita bönor

Barnen bygger tredimensionellt med hjälp av bönor och tandpetare

Lera och bönor går väldigt bra hand och hand!

Det skapades bl.a. blommor

En snigel

Maracas tillverkning

Vi kokade bönor

Alla barn som ville fick smaka på bönorna! Inga kommentarer:

Skicka en kommentar