Solrosen är en förskola som står för nyfikenhet, nytänkande och närhet. Vi finns i området Vidablick. Här har vi nära till natur, skog och bibliotek. Det är lätt att ta sig hit med kollektivtrafik, vi har nära till 3:ans spårvagn.

onsdag 26 april 2017

Veckorna på Fjäril Gul

Vi ber om ursäkt för att vi inte har bloggat på länge. Nu tänkte vi uppdatera er lite om vad som här hänt den senaste tiden.

Temat för våren är "Hållbar framtid" och det vi har valt att arbeta med i vårt tema är bönor. Vi började med att läsa boken "Castor odlar" i olika grupper. Vita bönor, kidneybönor och svarta bönor är bönorna som vi valt att fokusera på. Barnen har varit med och planterat bönor i både krukor och plastfickor. I ateljén har vi arbetat med bönor tillsammans med lera; skapat mönster och annat spännande! Det har även ritas av bönor med färgpennor.
Barnen har skapat maracas med hjälp av toalettrullar och bönor. Vi har lagt bönor på spegelbordet och ljusbordet där barnen kan skapa mönster, siffror, bokstäver mm.
Vi har kokat bönor och smakat på bönor. Barnen har byggt med kokta bönor och tandpetare.
Mikroskopägget har vi använt oss av för att undersöka hur bönorna ser ut på nära håll.

Vi kommer fortsätta arbeta med bönor på olika sätt under vårterminen och ni är alla välkomna in på avdelningen för att ta del av era barns arbete :)

Bönorna har börjat växa!

Innan bönorna trycktes ned i jorden

Barnen ritar/målar av vita bönor

Barnen bygger tredimensionellt med hjälp av bönor och tandpetare

Lera och bönor går väldigt bra hand och hand!

Det skapades bl.a. blommor

En snigel

Maracas tillverkning

Vi kokade bönor

Alla barn som ville fick smaka på bönorna! Inga kommentarer:

Skicka en kommentar