Förskolan Solrosens Blogg

Välkomna till förskolan Solrosens blogg.

Syftet med denna blogg är att synliggöra och visa vad vi arbetar med på vår förskola. Tillsammans arbetar vi för att hålla bloggen och verksamheten levande med hjälp av pedagogisk dokumentation och reflektion tillsammans med barnen. Vi använder även bloggen som ett kommunikationsmedel till vårdnadshavarna.

I vår blogg använder vi oss av bilder som är tagna under aktiviteternas process. Vi använder enbart bilder där vårdnadshavare har godkänt att deras barn får vara med på bild. Det som syns av barnen är aldrig ett foto framifrån utan bilderna är tagna så att barnens ansikten aldrig visas. Foton på barnens händer, ryggar och bakhuvuden är de bilder som vi på förskolan Solrosen gemensamt har valt att använda oss av.Vi har också tagit hänsyn till den nya personuppgiftslagen, GDPR, som innebär förstärkta rättigheter för den som lämnat samtycke till bildpublicering. Enligt GDPR har vårdnadshavaren alltid rätt att återkalla sitt samtycke eller också begära att en bild tas bort från bloggen.

Välkomna till oss!

fredag 12 maj 2017

Skräpplock och skolbesök

 Den här veckan har bestått av skräpplock och skolbesök. På en skräpplockrunda på ca 1 timma fick barnen ihop hela nio påsar med skräp från närområdet, hela nio påsar!! Det är inte klokt. Vem slänger saker i naturen såhär, undrar barnen och fy vad otäckt med alla fimpar och allt snus.Barnen som ska börja på Eneby och Karlshov har varit och besökt sina skolor. Pirrigt och roligt. Nästa vecka väntar fler besök och då även på Kyrkskolan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar