Solrosen är en förskola som står för nyfikenhet, nytänkande och närhet. Vi finns i området Vidablick. Här har vi nära till natur, skog och bibliotek. Det är lätt att ta sig hit med kollektivtrafik, vi har nära till 3:ans spårvagn.

fredag 5 maj 2017

v.18 på Fjäril Gul

Den här veckan har vi passat på att vara ute i det härliga vädret och haft fokus på att vara rädd om vår miljö genom att några barn har fått gå en skräp-plockar-promenad utanför vår gård. Vi gick igenom skräpet och sorterade det samt gick och kastade skräpet i rätt soptunna.

Barnen och vi pedagoger har även städat vårt leksaksförråd ute på gården samt satt upp odlingspallar och fyllt upp dem med jord. Idag, fredag, så planterade vi olika sorters blommor och grönsaker.
Pallkragarna fylldes upp med jord efter vi lagt ett skydd under.

Att få vara med och plantera tyckte barnen var roligt! 
Nu väntar vi med spänning på att det ska börja växa.

Det var lite pilligt att få i fröna i skåran vi gjort i jorden.Barnen har plockat pinnar och gjort bokstäver utav dem. Fantasin flödade!


Så här rent och fint blev det när barnen hjälpte till att bära ut leksaker och sopade golvet! Nu får vi tillsammans se till att hålla ordning i förrådet.


När vi varit så duktig med städning och odling så fick vi korv med bröd som belöning!


Nästa vecka ska vi börja till på vilka nyanser våra bönor har och se om vi kan få till liknande färgnyanser inne i vår ateljé.

Nu önskar vi er alla en trevlig helg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar