Förskolan Solrosens Blogg

Välkomna till förskolan Solrosens blogg.

Syftet med denna blogg är att synliggöra och visa vad vi arbetar med på vår förskola. Tillsammans arbetar vi för att hålla bloggen och verksamheten levande med hjälp av pedagogisk dokumentation och reflektion tillsammans med barnen. Vi använder även bloggen som ett kommunikationsmedel till vårdnadshavarna.

I vår blogg använder vi oss av bilder som är tagna under aktiviteternas process. Vi använder enbart bilder där vårdnadshavare har godkänt att deras barn får vara med på bild. Det som syns av barnen är aldrig ett foto framifrån utan bilderna är tagna så att barnens ansikten aldrig visas. Foton på barnens händer, ryggar och bakhuvuden är de bilder som vi på förskolan Solrosen gemensamt har valt att använda oss av.Vi har också tagit hänsyn till den nya personuppgiftslagen, GDPR, som innebär förstärkta rättigheter för den som lämnat samtycke till bildpublicering. Enligt GDPR har vårdnadshavaren alltid rätt att återkalla sitt samtycke eller också begära att en bild tas bort från bloggen.

Välkomna till oss!

fredag 5 maj 2017

v.18 på Fjäril Gul

Den här veckan har vi passat på att vara ute i det härliga vädret och haft fokus på att vara rädd om vår miljö genom att några barn har fått gå en skräp-plockar-promenad utanför vår gård. Vi gick igenom skräpet och sorterade det samt gick och kastade skräpet i rätt soptunna.

Barnen och vi pedagoger har även städat vårt leksaksförråd ute på gården samt satt upp odlingspallar och fyllt upp dem med jord. Idag, fredag, så planterade vi olika sorters blommor och grönsaker.
Pallkragarna fylldes upp med jord efter vi lagt ett skydd under.

Att få vara med och plantera tyckte barnen var roligt! 
Nu väntar vi med spänning på att det ska börja växa.

Det var lite pilligt att få i fröna i skåran vi gjort i jorden.Barnen har plockat pinnar och gjort bokstäver utav dem. Fantasin flödade!


Så här rent och fint blev det när barnen hjälpte till att bära ut leksaker och sopade golvet! Nu får vi tillsammans se till att hålla ordning i förrådet.


När vi varit så duktig med städning och odling så fick vi korv med bröd som belöning!


Nästa vecka ska vi börja till på vilka nyanser våra bönor har och se om vi kan få till liknande färgnyanser inne i vår ateljé.

Nu önskar vi er alla en trevlig helg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar