Förskolan Solrosens Blogg

Välkomna till förskolan Solrosens blogg.

Syftet med denna blogg är att synliggöra och visa vad vi arbetar med på vår förskola. Tillsammans arbetar vi för att hålla bloggen och verksamheten levande med hjälp av pedagogisk dokumentation och reflektion tillsammans med barnen. Vi använder även bloggen som ett kommunikationsmedel till vårdnadshavarna.

I vår blogg använder vi oss av bilder som är tagna under aktiviteternas process. Vi använder enbart bilder där vårdnadshavare har godkänt att deras barn får vara med på bild. Det som syns av barnen är aldrig ett foto framifrån utan bilderna är tagna så att barnens ansikten aldrig visas. Foton på barnens händer, ryggar och bakhuvuden är de bilder som vi på förskolan Solrosen gemensamt har valt att använda oss av.Vi har också tagit hänsyn till den nya personuppgiftslagen, GDPR, som innebär förstärkta rättigheter för den som lämnat samtycke till bildpublicering. Enligt GDPR har vårdnadshavaren alltid rätt att återkalla sitt samtycke eller också begära att en bild tas bort från bloggen.

Välkomna till oss!

måndag 12 juni 2017

Förra veckans projektavslutning

I torsdags förra veckan hade vi på fjärilen blå avslutning i vårt projekt. En skördefest fick runda av vårt arbete med bondgården. Vi kunde skörda både sallad och rädisor från våra planteringslådor.

Med dessa grönsaker tillsammans med många andra fick barnen skapa med grönsakerna, vilka mästerverk det blev och goda dessutom.


Sedan undersökte vi våra morotsplanteringar, både i vår kartong på avdelningen och utomhus. Ingen skörd där. Därefter lekte vi "sätt knorren på grisen" fast en egen variant "mata grisen". Med ögonbindel och efter några varv snurr skulle man stoppa moroten i grisens mun. Det var kul och det blev mycket skratt. 


Till sist delades det ut en morotsmedalj till varje barn. Tack för en väl utförd termin, vilket gäng vi är på blå!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar