Förskolan Solrosens Blogg

Välkomna till förskolan Solrosens blogg.

Syftet med denna blogg är att synliggöra och visa vad vi arbetar med på vår förskola. Tillsammans arbetar vi för att hålla bloggen och verksamheten levande med hjälp av pedagogisk dokumentation och reflektion tillsammans med barnen. Vi använder även bloggen som ett kommunikationsmedel till vårdnadshavarna.

I vår blogg använder vi oss av bilder som är tagna under aktiviteternas process. Vi använder enbart bilder där vårdnadshavare har godkänt att deras barn får vara med på bild. Det som syns av barnen är aldrig ett foto framifrån utan bilderna är tagna så att barnens ansikten aldrig visas. Foton på barnens händer, ryggar och bakhuvuden är de bilder som vi på förskolan Solrosen gemensamt har valt att använda oss av.Vi har också tagit hänsyn till den nya personuppgiftslagen, GDPR, som innebär förstärkta rättigheter för den som lämnat samtycke till bildpublicering. Enligt GDPR har vårdnadshavaren alltid rätt att återkalla sitt samtycke eller också begära att en bild tas bort från bloggen.

Välkomna till oss!

fredag 9 juni 2017

Nyckelpigans projektavslutning

Denna vecka har vi haft projektavslutning tillsammans med alla babblarna som deltagit i vårt projekt under året. Alla barn fick ta med sig en babblare ut till trädet där vi satte oss ner och åt frukt tillsammans.

Vi tittade runt vårt träd för att se vad som fanns på marken. Vi hittade bland annat kastanjer som fallit ner från trädet. Några av kastanjerna hade börjat gro nya skott, vi lät kastanjerna ligga kvar på marken. Vem vet det kanske börja växa nya träd här utanför i framtiden. 


Barnen hjälptes åt att ställa upp babblarna vid vårt träd. 


Här står alla babblarna tillsammans vid vår träd. Vi tackar för ett trevligt samarbete under året! I höst börjar ett nytt äventyr tillsammans med våra kompisar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar