Förskolan Solrosens Blogg

Välkomna till förskolan Solrosens blogg.

Syftet med denna blogg är att synliggöra och visa vad vi arbetar med på vår förskola. Tillsammans arbetar vi för att hålla bloggen och verksamheten levande med hjälp av pedagogisk dokumentation och reflektion tillsammans med barnen. Vi använder även bloggen som ett kommunikationsmedel till vårdnadshavarna.

I vår blogg använder vi oss av bilder som är tagna under aktiviteternas process. Vi använder enbart bilder där vårdnadshavare har godkänt att deras barn får vara med på bild. Det som syns av barnen är aldrig ett foto framifrån utan bilderna är tagna så att barnens ansikten aldrig visas. Foton på barnens händer, ryggar och bakhuvuden är de bilder som vi på förskolan Solrosen gemensamt har valt att använda oss av.Vi har också tagit hänsyn till den nya personuppgiftslagen, GDPR, som innebär förstärkta rättigheter för den som lämnat samtycke till bildpublicering. Enligt GDPR har vårdnadshavaren alltid rätt att återkalla sitt samtycke eller också begära att en bild tas bort från bloggen.

Välkomna till oss!

fredag 8 september 2017

Fjärilen blå v.36

Vi har den här veckan besök skogen. Vår tanke i höst är att vi ska gå till skogen regelbundet med barngruppen. Under veckans besök så bl.a byggde de kojor, byggde eldstäder, gick balansgång på stockar & stenar, kollade på svampar & dess färger/nyanser, former. Vissa svampar växte på marken & en del på träden.

Dockteater är något som vi har märkt att barnen är intresserade av. De spelar både för varandra & för oss pedagoger. Scenen bygger de upp av byggmaterial.

Något annat som har varit hett i veckan är att skriva och tillverka brev och kuvert. De lägger bl.a breven på kompisarnas hyllor. En del har även skrivit brev till syskon och kompisar man längtar efter.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar