Solrosen är en förskola som står för nyfikenhet, nytänkande och närhet. Vi finns i området Vidablick. Här har vi nära till natur, skog och bibliotek. Det är lätt att ta sig hit med kollektivtrafik, vi har nära till 3:ans spårvagn.

fredag 8 september 2017

Höstens intåg på Nyckelpigan

Ny termin och uppfräschning av våra miljöer. Vi har välkomnat våra nya barn till Nyckelpigan.


 I våran skogsmiljö finns både naturmaterial, djur, naturfärgade klossar, stubbar med mera. Denna miljö är uppbyggd för att gynna barnens motorik och vilja att utforska de olika materialen som erbjuds.
Det finns både en tunnel med speglar inuti men också en balansbana som utmanar barnens motorik.


I vår matematikhörna finns magneter i olika former och färger. Här får barnen möjlighet att bygga med magneterna, sortera magneterna i färg och även sätta ihop dem på olika sätt.


Här bor Babblarna! Varje babblare har en egen våning med möbler och andra material.Duplo och klossar finns på ett bord i ett av våra rum. Här bygger vi höga torn och andra konstruktioner.


Köket är en populär del av avdelningen. Här lagar banen mat och bjuder gärna både kompisar och pedagoger på en bit. 


Här är det nyaste rummet i utveckling på Nyckelpigan. Detta rum kallas för havsrummet och här inne finns allt från båtar och fiskar till bubbelrör och bläckfiskar. Bubbelröret som syns på bilden är fyllt med vatten och samtidigt som bubblorna flödar i röret så simmar fiskar och vattnet byter färg.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar