Förskolan Solrosens Blogg

Välkomna till förskolan Solrosens blogg.

Syftet med denna blogg är att synliggöra och visa vad vi arbetar med på vår förskola. Tillsammans arbetar vi för att hålla bloggen och verksamheten levande med hjälp av pedagogisk dokumentation och reflektion tillsammans med barnen. Vi använder även bloggen som ett kommunikationsmedel till vårdnadshavarna.

I vår blogg använder vi oss av bilder som är tagna under aktiviteternas process. Vi använder enbart bilder där vårdnadshavare har godkänt att deras barn får vara med på bild. Det som syns av barnen är aldrig ett foto framifrån utan bilderna är tagna så att barnens ansikten aldrig visas. Foton på barnens händer, ryggar och bakhuvuden är de bilder som vi på förskolan Solrosen gemensamt har valt att använda oss av.Vi har också tagit hänsyn till den nya personuppgiftslagen, GDPR, som innebär förstärkta rättigheter för den som lämnat samtycke till bildpublicering. Enligt GDPR har vårdnadshavaren alltid rätt att återkalla sitt samtycke eller också begära att en bild tas bort från bloggen.

Välkomna till oss!

fredag 8 september 2017

Höstens intåg på Nyckelpigan

Ny termin och uppfräschning av våra miljöer. Vi har välkomnat våra nya barn till Nyckelpigan.


 I våran skogsmiljö finns både naturmaterial, djur, naturfärgade klossar, stubbar med mera. Denna miljö är uppbyggd för att gynna barnens motorik och vilja att utforska de olika materialen som erbjuds.
Det finns både en tunnel med speglar inuti men också en balansbana som utmanar barnens motorik.


I vår matematikhörna finns magneter i olika former och färger. Här får barnen möjlighet att bygga med magneterna, sortera magneterna i färg och även sätta ihop dem på olika sätt.


Här bor Babblarna! Varje babblare har en egen våning med möbler och andra material.Duplo och klossar finns på ett bord i ett av våra rum. Här bygger vi höga torn och andra konstruktioner.


Köket är en populär del av avdelningen. Här lagar banen mat och bjuder gärna både kompisar och pedagoger på en bit. 


Här är det nyaste rummet i utveckling på Nyckelpigan. Detta rum kallas för havsrummet och här inne finns allt från båtar och fiskar till bubbelrör och bläckfiskar. Bubbelröret som syns på bilden är fyllt med vatten och samtidigt som bubblorna flödar i röret så simmar fiskar och vattnet byter färg.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar