Förskolan Solrosens Blogg

Välkomna till förskolan Solrosens blogg.

Syftet med denna blogg är att synliggöra och visa vad vi arbetar med på vår förskola. Tillsammans arbetar vi för att hålla bloggen och verksamheten levande med hjälp av pedagogisk dokumentation och reflektion tillsammans med barnen. Vi använder även bloggen som ett kommunikationsmedel till vårdnadshavarna.

I vår blogg använder vi oss av bilder som är tagna under aktiviteternas process. Vi använder enbart bilder där vårdnadshavare har godkänt att deras barn får vara med på bild. Det som syns av barnen är aldrig ett foto framifrån utan bilderna är tagna så att barnens ansikten aldrig visas. Foton på barnens händer, ryggar och bakhuvuden är de bilder som vi på förskolan Solrosen gemensamt har valt att använda oss av.Vi har också tagit hänsyn till den nya personuppgiftslagen, GDPR, som innebär förstärkta rättigheter för den som lämnat samtycke till bildpublicering. Enligt GDPR har vårdnadshavaren alltid rätt att återkalla sitt samtycke eller också begära att en bild tas bort från bloggen.

Välkomna till oss!

fredag 13 oktober 2017

Fjärilen blå v 41


I onsdags hände det något extra spännande för oss alla på fjärilen blå. Några barn fick tömma brevlådan och där i låg ett brev till barnen på fjärilen blå. Brevet var från en hemlig vän som hade sett oss i skogen och hoppades att vi skulle finna varandra i skogen idag när vi skulle dit. Den hemliga vännen skickade även med en ledtråd till oss så vi lättare kunde hitta varandra.Påväg till skogen upptäckte barnen massvis med intressanta saker bland annat svampar och löv i fina färger och nyanser. Väl framme i skogen samlade vi oss för att läsa brevet från den hemliga vännen en gång till och tillsammans kolla på ledtråden. Några barn fick i uppdrag att följa ledtråden för att se vart den hemliga vännen lurade. Vi andra väntade med spänning på ett glädjande besked! Så äntligen kom det och alla började springa mot kompisarna som hittat något.
Barnen hittade en gömd skattkista i en ihålig stubbe, i skattkistan låg ett till litet brev och en mask - den hemliga kompisen! I brevet stod det att masken sett oss på förskolan och att vi jobbar med maskar i projektet. Nu ville masken följa med oss och vara med på förskolan.Efter denna häftiga upptäckt ville barnen upptäcka mer saker i skogen, vi hittade flera av maskens vänner bland annat gråsuggan, andra maskar och larver. Efter alla nya intryck och upptäckter blev det  dax för en lunchpaus, pannkaka med sylt till allas glädje! Efter lunchen upptäckte vi lite till i skogen innan det var dax för att gå tillbaka till förskolan igen.

I vecka har det även pågått mycket bygg och konstruktion på gården. Barnen har byggt olika saker och banor där man kan rulla bollar och liknande igenom.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar