Förskolan Solrosens Blogg

Välkomna till förskolan Solrosens blogg.

Syftet med denna blogg är att synliggöra och visa vad vi arbetar med på vår förskola. Tillsammans arbetar vi för att hålla bloggen och verksamheten levande med hjälp av pedagogisk dokumentation och reflektion tillsammans med barnen. Vi använder även bloggen som ett kommunikationsmedel till vårdnadshavarna.

I vår blogg använder vi oss av bilder som är tagna under aktiviteternas process. Vi använder enbart bilder där vårdnadshavare har godkänt att deras barn får vara med på bild. Det som syns av barnen är aldrig ett foto framifrån utan bilderna är tagna så att barnens ansikten aldrig visas. Foton på barnens händer, ryggar och bakhuvuden är de bilder som vi på förskolan Solrosen gemensamt har valt att använda oss av.Vi har också tagit hänsyn till den nya personuppgiftslagen, GDPR, som innebär förstärkta rättigheter för den som lämnat samtycke till bildpublicering. Enligt GDPR har vårdnadshavaren alltid rätt att återkalla sitt samtycke eller också begära att en bild tas bort från bloggen.

Välkomna till oss!

måndag 9 oktober 2017

Myran plåstrar om trädet
Förra veckan tog vi med oss plåster när vi gick till trädet. 
Det var ett barn som kom på idén att "laga" trädet med plåster eftersom trädet är "trasigt".


Trädet blev väl omplåstrat. Alla som ville fick sätta plåster på trädet. Några barn tyckte att trädet behövde ett litet plåster och några tyckte att trädet behövde stort plåster.
Den här veckan ska vi gå och titta till trädet igen för att se hur trädet mår.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar