Förskolan Solrosens Blogg

Välkomna till förskolan Solrosens blogg.

Syftet med denna blogg är att synliggöra och visa vad vi arbetar med på vår förskola. Tillsammans arbetar vi för att hålla bloggen och verksamheten levande med hjälp av pedagogisk dokumentation och reflektion tillsammans med barnen. Vi använder även bloggen som ett kommunikationsmedel till vårdnadshavarna.

I vår blogg använder vi oss av bilder som är tagna under aktiviteternas process. Vi använder enbart bilder där vårdnadshavare har godkänt att deras barn får vara med på bild. Det som syns av barnen är aldrig ett foto framifrån utan bilderna är tagna så att barnens ansikten aldrig visas. Foton på barnens händer, ryggar och bakhuvuden är de bilder som vi på förskolan Solrosen gemensamt har valt att använda oss av.Vi har också tagit hänsyn till den nya personuppgiftslagen, GDPR, som innebär förstärkta rättigheter för den som lämnat samtycke till bildpublicering. Enligt GDPR har vårdnadshavaren alltid rätt att återkalla sitt samtycke eller också begära att en bild tas bort från bloggen.

Välkomna till oss!

fredag 27 oktober 2017

Nyckelpigan målar utomhus

På Nyckelpigan har vi passat på att vara ute och arbetat med temat vi har som är vatten. Vi har fortsatt med att introducera penslar för barnen och nu även utomhus. 


Vad händer när man doppar penseln i hinken? 


Hur blir det om man målar med penseln på det stora träarket som sitter på väggen? 


Vi uppmärksammade att barnen kände igen penseln och vad vi brukar göra med penslarna. Direkt så tog de tag i penslarna och doppade i vattnet för att sedan måla på träarken. 


I övrigt så utforskade vi gårdens alla nyblivna vattenpölar.


Vad händer om man släpper en leksaksbil i vattenpölen? Vi prövade flera gånger att släppa ner saker i pölarna för att se vad som hände när de landade.


Ösa och hälla är ett fenomen vi uppmärksammat att barnen uppskattar. Barnen kan sitta i långa stunder och utforska vad som sker när man rör med t.ex. en spade i vattnet, ibland används även en hinkar men också andra föremål i utforskandet. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar