Förskolan Solrosens Blogg

Välkomna till förskolan Solrosens blogg.

Syftet med denna blogg är att synliggöra och visa vad vi arbetar med på vår förskola. Tillsammans arbetar vi för att hålla bloggen och verksamheten levande med hjälp av pedagogisk dokumentation och reflektion tillsammans med barnen. Vi använder även bloggen som ett kommunikationsmedel till vårdnadshavarna.

I vår blogg använder vi oss av bilder som är tagna under aktiviteternas process. Vi använder enbart bilder där vårdnadshavare har godkänt att deras barn får vara med på bild. Det som syns av barnen är aldrig ett foto framifrån utan bilderna är tagna så att barnens ansikten aldrig visas. Foton på barnens händer, ryggar och bakhuvuden är de bilder som vi på förskolan Solrosen gemensamt har valt att använda oss av.Vi har också tagit hänsyn till den nya personuppgiftslagen, GDPR, som innebär förstärkta rättigheter för den som lämnat samtycke till bildpublicering. Enligt GDPR har vårdnadshavaren alltid rätt att återkalla sitt samtycke eller också begära att en bild tas bort från bloggen.

Välkomna till oss!

fredag 3 november 2017

Fjärilen blå v.44

Vilket underbart höstväder vi har med mycket härliga färger/nyanser!
När vi kom till skogen förra gången så hittade några barn en skattkista i en stubbe och i kistan låg vår mask (inte fått ngt namn än). Han hade med sig ett uppdrag till barnen. Barnen skulle hitta 5st pinnar som var lika långa som deras fot. Vi tog med oss alla pinnar tillbaks till förskolan och planerar att använda dom till en aktivitet med barnen. Några barn lekte även att dom var häxor i skogen, några byggde även en "maxad maskin" och sen var det några barn som lekte en lek de kallade "skogsstugan".

Vi har också fortsatt jobba med att utforska masken med både förstoringsglas och microskops ägget som man kopplar till datorn. Vi försöker ta reda på vad det är i maskens utseende som intresserar barnen. Här är några kommentarer från barnen som kom upp när de satt med microägget
"Jag tror inte att den gillar ljus", Jag tror inte den kan se", Hur kan den äta?".
Några barn har också börjat rita av masken men även börjat rita av gråsuggan som de hittade och blivit intresserade av i skogen. När de ritade gråsuggan använde de sig av kolkritor//stompf och lite paljetter som de klistrade på målningen när den var klar.På torsdag nästa vecka (9/11) kommer vi att ha maskerad, då är även lediga barn välkomna mellan
9-11. Inga vapen eller otäcka masker är tillåtna.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar