Förskolan Solrosens Blogg

Välkomna till förskolan Solrosens blogg.

Syftet med denna blogg är att synliggöra och visa vad vi arbetar med på vår förskola. Tillsammans arbetar vi för att hålla bloggen och verksamheten levande med hjälp av pedagogisk dokumentation och reflektion tillsammans med barnen. Vi använder även bloggen som ett kommunikationsmedel till vårdnadshavarna.

I vår blogg använder vi oss av bilder som är tagna under aktiviteternas process. Vi använder enbart bilder där vårdnadshavare har godkänt att deras barn får vara med på bild. Det som syns av barnen är aldrig ett foto framifrån utan bilderna är tagna så att barnens ansikten aldrig visas. Foton på barnens händer, ryggar och bakhuvuden är de bilder som vi på förskolan Solrosen gemensamt har valt att använda oss av.Vi har också tagit hänsyn till den nya personuppgiftslagen, GDPR, som innebär förstärkta rättigheter för den som lämnat samtycke till bildpublicering. Enligt GDPR har vårdnadshavaren alltid rätt att återkalla sitt samtycke eller också begära att en bild tas bort från bloggen.

Välkomna till oss!

fredag 10 november 2017

Fjärilen blå v.45


På fjärilen blå den här veckan har barnen jobbat mycket med bygg och konstruktion. De har byggt en "Maxat maskin". Det började när vi var i skogen förra gången som barnen byggde en "maxat maskin". Vi pedagoger trodde att det var ett namn som barnen hade hittat på. Men sen har leken fortsatt inne på förskolan, barnen har konstruerat banor med olika byggmaterial så vi pedagoger började observera leken och hade samtal med barnen om "maxat maskin". Vad är en maxat maskin?, Hur ser den ut?.. Tillsammans har vi nu lärt oss att Maxat är ett barnprogram på barnkanalen där Isabelle och Erik bygger Maxatmaskiner med kedjereaktioner.

Fjärilen blå har också haft den efterlängtade maskeraden. Det var drakar, hulken, prinsessor, sjörövare, enhörningar, ballerinor, musse pigg, riddare, häxor, mus, trollkarl som dansade just dance i matsalen. Vi hade dukat upp fruktfat med bl.a vattenmelon, honungsmelon, kiwi, vindruvor och så drack vi Hulkendrink.

Recept på Hulkendrink ca 5dl

  • Saft av 2 apeksiner eller 2,5dl apelsinjuice
  • 250g fryst mango
  • 1dl riven kokos
  • 65g babysenat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar