Solrosen är en förskola som står för nyfikenhet, nytänkande och närhet. Vi finns i området Vidablick. Här har vi nära till natur, skog och bibliotek. Det är lätt att ta sig hit med kollektivtrafik, vi har nära till 3:ans spårvagn.

fredag 10 november 2017

Fjärilen blå v.45


På fjärilen blå den här veckan har barnen jobbat mycket med bygg och konstruktion. De har byggt en "Maxat maskin". Det började när vi var i skogen förra gången som barnen byggde en "maxat maskin". Vi pedagoger trodde att det var ett namn som barnen hade hittat på. Men sen har leken fortsatt inne på förskolan, barnen har konstruerat banor med olika byggmaterial så vi pedagoger började observera leken och hade samtal med barnen om "maxat maskin". Vad är en maxat maskin?, Hur ser den ut?.. Tillsammans har vi nu lärt oss att Maxat är ett barnprogram på barnkanalen där Isabelle och Erik bygger Maxatmaskiner med kedjereaktioner.

Fjärilen blå har också haft den efterlängtade maskeraden. Det var drakar, hulken, prinsessor, sjörövare, enhörningar, ballerinor, musse pigg, riddare, häxor, mus, trollkarl som dansade just dance i matsalen. Vi hade dukat upp fruktfat med bl.a vattenmelon, honungsmelon, kiwi, vindruvor och så drack vi Hulkendrink.

Recept på Hulkendrink ca 5dl

  • Saft av 2 apeksiner eller 2,5dl apelsinjuice
  • 250g fryst mango
  • 1dl riven kokos
  • 65g babysenat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar