Förskolan Solrosens Blogg

Välkomna till förskolan Solrosens blogg.

Syftet med denna blogg är att synliggöra och visa vad vi arbetar med på vår förskola. Tillsammans arbetar vi för att hålla bloggen och verksamheten levande med hjälp av pedagogisk dokumentation och reflektion tillsammans med barnen. Vi använder även bloggen som ett kommunikationsmedel till vårdnadshavarna.

I vår blogg använder vi oss av bilder som är tagna under aktiviteternas process. Vi använder enbart bilder där vårdnadshavare har godkänt att deras barn får vara med på bild. Det som syns av barnen är aldrig ett foto framifrån utan bilderna är tagna så att barnens ansikten aldrig visas. Foton på barnens händer, ryggar och bakhuvuden är de bilder som vi på förskolan Solrosen gemensamt har valt att använda oss av.Vi har också tagit hänsyn till den nya personuppgiftslagen, GDPR, som innebär förstärkta rättigheter för den som lämnat samtycke till bildpublicering. Enligt GDPR har vårdnadshavaren alltid rätt att återkalla sitt samtycke eller också begära att en bild tas bort från bloggen.

Välkomna till oss!

fredag 17 november 2017

Fjärilen blå v.46

Fjärilen blå v.46
När vi gjorde tankekartan om masken tillsammans med barnen kom det upp bl.a. frågor om vad masken äter. Äter masken glass? Äter masken sallad? Äter masken godis? Äter masken tomater?
Så vi på fjärilen blå bestämde att vi skulle testa och sätta fast en glass, tomat, sallad och godis på en bräda som vi sedan gräva ner i marken/jorden. Vi har bestämt tillsammans att vi ska gräva upp brädan i vår för att se vad som har hänt?Vi har även fortsatt att utforska masken med micrskopsägget som vi kopplar till datorn. När några barn satt och kollade på masken med ägget sa dom "Jag ser skelettet", "Jag ser ögonen", "Den ser kletig ut".
Barnen hittade även tomater som de utforskade med microskopsägget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar