Förskolan Solrosens Blogg

Välkomna till förskolan Solrosens blogg.

Syftet med denna blogg är att synliggöra och visa vad vi arbetar med på vår förskola. Tillsammans arbetar vi för att hålla bloggen och verksamheten levande med hjälp av pedagogisk dokumentation och reflektion tillsammans med barnen. Vi använder även bloggen som ett kommunikationsmedel till vårdnadshavarna.

I vår blogg använder vi oss av bilder som är tagna under aktiviteternas process. Vi använder enbart bilder där vårdnadshavare har godkänt att deras barn får vara med på bild. Det som syns av barnen är aldrig ett foto framifrån utan bilderna är tagna så att barnens ansikten aldrig visas. Foton på barnens händer, ryggar och bakhuvuden är de bilder som vi på förskolan Solrosen gemensamt har valt att använda oss av.Vi har också tagit hänsyn till den nya personuppgiftslagen, GDPR, som innebär förstärkta rättigheter för den som lämnat samtycke till bildpublicering. Enligt GDPR har vårdnadshavaren alltid rätt att återkalla sitt samtycke eller också begära att en bild tas bort från bloggen.

Välkomna till oss!

fredag 24 november 2017

Myran går till skogen

Vi går till skogen och upptäcker naturen. 
På vägen till skogen hörde vi och såg intressanta saker, både tåg och pinnar väckte barnens intressen. Vi började prata om pinnarna som barnen hade hittat och gick sedan på en upptäcksfärd för att hitta flera intressanta föremål i skogen. Vi hittade allt ifrån kottar till barkbittar som togs med till förskolan för att utforskas mera. 

Vi såg en tigerpinne (en björkstock) den var stor och den kunde man sitta på. Den blev en bil.


 Vi utforskade alla skogsföremål genom att räkna dem, sortera dem i storleksordning och utforskade föremålen i microskåpägget. 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar