Solrosen är en förskola som står för nyfikenhet, nytänkande och närhet. Vi finns i området Vidablick. Här har vi nära till natur, skog och bibliotek. Det är lätt att ta sig hit med kollektivtrafik, vi har nära till 3:ans spårvagn.

fredag 17 november 2017

Nyckelpigan dekorerar skogsmiljön

Under veckan har vi arbetat med våra händer! Vi ville arbeta mer med vår skogsmiljö inne på avdelning så vi valde att pröva på en ny skapandeteknik tillsammans med barnen. 


Vi hällde upp grön färg i skålar och målade sedan färgen på händerna och tryckte därefter händerna på våra fönster i skogsmiljön.


Vi upplevde att barnen tyckte det var spännande att få färg på händerna. Vi upplevde också att det kittlade på barnens händer när penseln strök över handen.

Att måla på fönstret var riktigt spännande. Det är något vi inte gjort innan med barnen så det här var en ny upplevelse på avdelningen.


Alla barnen deltog i skapandet av träden.

 Förutom Nyckelpigans personliga träd/skog på fönstren har vi även fått in nytt material i form av skogens djur. Nu har älgen, björnarna, vargen, vildsvinen och hararna flyttat in i vår skog på Nyckelpigan.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar