Förskolan Solrosens Blogg

Välkomna till förskolan Solrosens blogg.

Syftet med denna blogg är att synliggöra och visa vad vi arbetar med på vår förskola. Tillsammans arbetar vi för att hålla bloggen och verksamheten levande med hjälp av pedagogisk dokumentation och reflektion tillsammans med barnen. Vi använder även bloggen som ett kommunikationsmedel till vårdnadshavarna.

I vår blogg använder vi oss av bilder som är tagna under aktiviteternas process. Vi använder enbart bilder där vårdnadshavare har godkänt att deras barn får vara med på bild. Det som syns av barnen är aldrig ett foto framifrån utan bilderna är tagna så att barnens ansikten aldrig visas. Foton på barnens händer, ryggar och bakhuvuden är de bilder som vi på förskolan Solrosen gemensamt har valt att använda oss av.Vi har också tagit hänsyn till den nya personuppgiftslagen, GDPR, som innebär förstärkta rättigheter för den som lämnat samtycke till bildpublicering. Enligt GDPR har vårdnadshavaren alltid rätt att återkalla sitt samtycke eller också begära att en bild tas bort från bloggen.

Välkomna till oss!

fredag 17 november 2017

Nyckelpigan dekorerar skogsmiljön

Under veckan har vi arbetat med våra händer! Vi ville arbeta mer med vår skogsmiljö inne på avdelning så vi valde att pröva på en ny skapandeteknik tillsammans med barnen. 


Vi hällde upp grön färg i skålar och målade sedan färgen på händerna och tryckte därefter händerna på våra fönster i skogsmiljön.


Vi upplevde att barnen tyckte det var spännande att få färg på händerna. Vi upplevde också att det kittlade på barnens händer när penseln strök över handen.

Att måla på fönstret var riktigt spännande. Det är något vi inte gjort innan med barnen så det här var en ny upplevelse på avdelningen.


Alla barnen deltog i skapandet av träden.

 Förutom Nyckelpigans personliga träd/skog på fönstren har vi även fått in nytt material i form av skogens djur. Nu har älgen, björnarna, vargen, vildsvinen och hararna flyttat in i vår skog på Nyckelpigan.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar