Förskolan Solrosens Blogg

Välkomna till förskolan Solrosens blogg.

Syftet med denna blogg är att synliggöra och visa vad vi arbetar med på vår förskola. Tillsammans arbetar vi för att hålla bloggen och verksamheten levande med hjälp av pedagogisk dokumentation och reflektion tillsammans med barnen. Vi använder även bloggen som ett kommunikationsmedel till vårdnadshavarna.

I vår blogg använder vi oss av bilder som är tagna under aktiviteternas process. Vi använder enbart bilder där vårdnadshavare har godkänt att deras barn får vara med på bild. Det som syns av barnen är aldrig ett foto framifrån utan bilderna är tagna så att barnens ansikten aldrig visas. Foton på barnens händer, ryggar och bakhuvuden är de bilder som vi på förskolan Solrosen gemensamt har valt att använda oss av.Vi har också tagit hänsyn till den nya personuppgiftslagen, GDPR, som innebär förstärkta rättigheter för den som lämnat samtycke till bildpublicering. Enligt GDPR har vårdnadshavaren alltid rätt att återkalla sitt samtycke eller också begära att en bild tas bort från bloggen.

Välkomna till oss!

fredag 3 november 2017

Nyckelpigan och Doddo arbetar med deg

Under veckan har arbetet i ateljén fortsatt! Men nu har vi bytt ut målarfärgen för stunden och istället skapat en egen deg som är blå, precis som babblaren Doddo. 


Hur kändes degen? Vi prövade att jobba med händerna men även med olika verktyg, bland annat kniv, gaffel och sked. 


Vad kan man göra med degen? Vi prövade att dela, rulla bollar och göra ormar av degen. Hur lång kan en orm bli?


Vi upplevde att barnen tyckte det var spännande att arbeta med degen. Det var även roligt att göra olika mönster i degen.


Kavlar var redskap som både plattade till och gjorde mönster. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar