Förskolan Solrosens Blogg

Välkomna till förskolan Solrosens blogg.

Syftet med denna blogg är att synliggöra och visa vad vi arbetar med på vår förskola. Tillsammans arbetar vi för att hålla bloggen och verksamheten levande med hjälp av pedagogisk dokumentation och reflektion tillsammans med barnen. Vi använder även bloggen som ett kommunikationsmedel till vårdnadshavarna.

I vår blogg använder vi oss av bilder som är tagna under aktiviteternas process. Vi använder enbart bilder där vårdnadshavare har godkänt att deras barn får vara med på bild. Det som syns av barnen är aldrig ett foto framifrån utan bilderna är tagna så att barnens ansikten aldrig visas. Foton på barnens händer, ryggar och bakhuvuden är de bilder som vi på förskolan Solrosen gemensamt har valt att använda oss av.Vi har också tagit hänsyn till den nya personuppgiftslagen, GDPR, som innebär förstärkta rättigheter för den som lämnat samtycke till bildpublicering. Enligt GDPR har vårdnadshavaren alltid rätt att återkalla sitt samtycke eller också begära att en bild tas bort från bloggen.

Välkomna till oss!

fredag 10 november 2017

Nyckelpigan utforskar löv

Under veckan har vi på Nyckelpigan upptäckt och utforskat löven som finns på våran gård. 


Vi kände på löven både med och utan vantar. Hur kändes dom? Vad hade dom för färg?


Det var många löv som hade fallit ner på marken. Barnen plockade upp ett löv åt gången för att titta på dom lite närmare
Vi tog med oss en del löv in och la upp dom på ljusbordet inne på avdelningen. 


Genom att lägga löven på ljusbordet skapades en spännande effekt då ljuset lös igenom de röda löven. Vi upplevde att barnen tyckte det var spännande med löven på ljusbordet och hämtade kompisarna som inte sett löven än. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar