Förskolan Solrosens Blogg

Välkomna till förskolan Solrosens blogg.

Syftet med denna blogg är att synliggöra och visa vad vi arbetar med på vår förskola. Tillsammans arbetar vi för att hålla bloggen och verksamheten levande med hjälp av pedagogisk dokumentation och reflektion tillsammans med barnen. Vi använder även bloggen som ett kommunikationsmedel till vårdnadshavarna.

I vår blogg använder vi oss av bilder som är tagna under aktiviteternas process. Vi använder enbart bilder där vårdnadshavare har godkänt att deras barn får vara med på bild. Det som syns av barnen är aldrig ett foto framifrån utan bilderna är tagna så att barnens ansikten aldrig visas. Foton på barnens händer, ryggar och bakhuvuden är de bilder som vi på förskolan Solrosen gemensamt har valt att använda oss av.Vi har också tagit hänsyn till den nya personuppgiftslagen, GDPR, som innebär förstärkta rättigheter för den som lämnat samtycke till bildpublicering. Enligt GDPR har vårdnadshavaren alltid rätt att återkalla sitt samtycke eller också begära att en bild tas bort från bloggen.

Välkomna till oss!

fredag 24 november 2017

v.47 på Blå

V. 47

Masken som vi hittade i skogen för några veckor sedan, har ännu inte fått något namn. Barnen har under veckan kommit med många olika namnförslag, Elisabeth, Stjärna, Sean, Ines, Maskis och Popstjärna är några av förslagen. Nästa vecka ska det hållas en omröstning så får vi se vad vår mask ska få för namn.

Våra andra maskar som vi hittat i jorden, både ute på gården och i skogen har vi haft i en glasburk. Nu slipper de trängas, barnen har nämligen gjort rymligare hem åt dem. De bor nu i komposter gjorda av petflaskor med papper runt. Petflaskorna fyllde vi med jord, kompostjord och löv. Titta gärna in på avdelningen och kolla! I samband med detta pratade vi om vad en kompost är, vem som bor i en kompost och vad slänger man i den. Några barn berättar att "man slänger skräp där", "man slänger bananskal och äppelskrutt där", "man slänger pinnar och löv i en kompost". "Maskar, spindlar och papper bor i en kompost".


Utöver maskkompost så har några av barnen i veckan varit på biblioteket och lånat böcker. Många av barnen är intresserade av dinosaurier och några sådana böcker hade vi inte. Nu har vi många nya spännande böcker att bläddra och läsa i. Vi har också hunnit med en sväng till skogen, där fick barnen några uppdrag, exempelvis skulle de leta efter pinnar lika långa som sina armar, hitta något vackert och bygga en pyramid av pinnar. Vi hann även med lite lek i skogen, den här gången var kojan i skogen ett piratskepp och många av barnen pirater.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar