Förskolan Solrosens Blogg

Välkomna till förskolan Solrosens blogg.

Syftet med denna blogg är att synliggöra och visa vad vi arbetar med på vår förskola. Tillsammans arbetar vi för att hålla bloggen och verksamheten levande med hjälp av pedagogisk dokumentation och reflektion tillsammans med barnen. Vi använder även bloggen som ett kommunikationsmedel till vårdnadshavarna.

I vår blogg använder vi oss av bilder som är tagna under aktiviteternas process. Vi använder enbart bilder där vårdnadshavare har godkänt att deras barn får vara med på bild. Det som syns av barnen är aldrig ett foto framifrån utan bilderna är tagna så att barnens ansikten aldrig visas. Foton på barnens händer, ryggar och bakhuvuden är de bilder som vi på förskolan Solrosen gemensamt har valt att använda oss av.Vi har också tagit hänsyn till den nya personuppgiftslagen, GDPR, som innebär förstärkta rättigheter för den som lämnat samtycke till bildpublicering. Enligt GDPR har vårdnadshavaren alltid rätt att återkalla sitt samtycke eller också begära att en bild tas bort från bloggen.

Välkomna till oss!

fredag 8 december 2017

Nyckelpigan arbetar med vatten

Inne på Nyckelpigan har vi fortsatt att arbeta med vatten. Utomhus har vi passat på att ta fram penslar och hinkar och målat på de stora träarken som sitter uppe på väggen utomhus. 


Det är kul att doppa penseln i i hinken med vatten. Vad händer? 


Förutom att måla med pensel utomhus så har vi fortsatt arbetet inomhus.


Vi prövade att måla med vatten på olika material. Vi testade att måla på stenar och kakelplattor.


Vad hände med materialet när penseln med vatten ströks över stenens yta? 
Vi fortsätter utforska och arbeta med vatten och pensel.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar