Förskolan Solrosens Blogg

Välkomna till förskolan Solrosens blogg.

Syftet med denna blogg är att synliggöra och visa vad vi arbetar med på vår förskola. Tillsammans arbetar vi för att hålla bloggen och verksamheten levande med hjälp av pedagogisk dokumentation och reflektion tillsammans med barnen. Vi använder även bloggen som ett kommunikationsmedel till vårdnadshavarna.

I vår blogg använder vi oss av bilder som är tagna under aktiviteternas process. Vi använder enbart bilder där vårdnadshavare har godkänt att deras barn får vara med på bild. Det som syns av barnen är aldrig ett foto framifrån utan bilderna är tagna så att barnens ansikten aldrig visas. Foton på barnens händer, ryggar och bakhuvuden är de bilder som vi på förskolan Solrosen gemensamt har valt att använda oss av.Vi har också tagit hänsyn till den nya personuppgiftslagen, GDPR, som innebär förstärkta rättigheter för den som lämnat samtycke till bildpublicering. Enligt GDPR har vårdnadshavaren alltid rätt att återkalla sitt samtycke eller också begära att en bild tas bort från bloggen.

Välkomna till oss!

torsdag 7 december 2017

Uppdrag ur vår julkalender

 Vår julkalender är väldigt spännande, men den är också klurig, rolig och lite svår. vi får fundera, tänka och jobba tillsammans för att klara uppdragen. Detta uppdrag var ifrån spik-Nisse. Spik-Nisse skriver att när han snickrar i tomteverkstaden så är det jätteviktigt att veta vilka former träbitarna har.
Han undrar om vi kan några olika former, och hans uppdrag till oss är att med hjälp av era kroppar, tillsammans med era kompisar forma dessa former.
Cirkel, kvadrat, triangel,  och rektangel. Vissa var klurigare än andra, Här nedanför ser ni några av våra former.
Spik-Nisse ville att vi skulle göra en kvadrat

En cirkel

Efter vi utfört vårt uppdrag så letade vi inne på avdelningen efter olika former, vi hittar former på många olika ställen. Vi prövar att rita av dem och även klippa ut dem.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar